Condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare pentru omor, Lasco Modiglian a decis să nu înainteze apel deși hotărârea Tribunalului Arad nu era una definitivă și avea acest drept. Pe de altă parte, apelul a fost înaintat de către partea vătămată. Curtea de Apel Timișoara a repins ca nefondat apelul înaintat de victimă, astfel că sentința Tribunalului Arad va rămâne definitivă prin pronunțarea instanței de pe Bega. Lasco Modiglian va executa o pedeapsă de 15 ani și opt luni de închisoare.

Criminalul din „live-ul” de pe Facebook și-a primit sentința, în 2 octombrie a.c., acesta urmând să execute 15 ani și opt luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni – omor, loviri sau alte violențe și violare de domiciliu.

Condamnă pe inculpatul Lasco Modiglian Iosif – arestat preventiv în cauză în baza Mandatului de arestare preventivă nr. 14/05.07.2019 al Tribunalului Arad, în prezent în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, la: -14 ani închisoare pentru infracţiunea de omor. (…) Condamnă pe inculpatul Lasco Modiglian-Iosif, la: – 3 ani închisoare pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat Lasco Modiglian-Iosif, la: – 2 ani închisoare, pentru infracţiunea de violare de domiciliu. (…)Contopeşte pedepsele stabilite în sarcina inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 14 ani închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de un an şi opt luni închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 15 (cincisprezece) ani şi 8 (opt) luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive de la 05.07.2019, la zi”, se arată în soluția Tribunalului Arad.

Victimele nu au cerut daune morale

De menționat este faptul că victimele sale nu au declarat pretenții civile, astfel că singurele daune pe care inculpatul este obligat să le plătească sunt cheltuielile de spitalizare ale victimelor Rancov Teodor și Rancov Claudia.  „Admite acţiunea civilă exercitată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi obligă inculpatul să plătească către acesta suma de 5667,92 lei, cu titlu de daune materiale, (cheltuieli de spitalizare ale victimelor Rancov Teodor şi Rancov Claudia) sume ce vor fi actualizate cu majorări, dobânzi legale şi penalităţi, până la plata efectivă a prejudiciului. Constată că persoanele vătămate Rancov Teodor și Rancov Claudia, nu şi-au precizat în nici un fel pretenţiile civile. Confiscă în vederea distrugerii, corpul delict cuţit de bucătărie, cu mâner plastic negru, cu lungime totlă 33 cm, lungimea lamei 21 cm, aflat la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Arad. În baza art. 398 Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească statului suma de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în hotărârea Tribunalului Arad.

Crima de la Nădab

Amintim că, în data de 4 iulie a.c., Iosif Modiglian Lasco, de 32 de ani, a fost cuprins de gelozie când a văzut pe Facebook un „live” cu fosta lui iubită, Claudia Râncov, dansând cu un alt bărbat la o petrecere pe care tânăra de 24 de ani o organizase în casa părinților ei din satul Nădab. Cei doi, care au împreună doi copii – o fetiță de cinci ani şi un băiețel de trei ani – se despărțiseră în urmă cu o lună. El a înjunghiat-o pe fosta sa iubită în fața fetiței lor de cinci ani. De asemenea, acesta l-a înjunghiat și pe fratele ei, care a încerca să o apere de loviturile de cuțit.

Imediat după atac, agresorul a fugit la el în sat, în Olari. Alertați prin 112, polițiștii au plecat pe urmele individului şi, în momentul în care l-au înconjurat, tânărul s-a înjunghiat în gât şi în stomac, cu acelaşi cuțit cu care a atacat-o pe mama copiilor lui şi pe fratele ei. Bărbatul, care în trecut a făcut pușcărie pentru furt, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Arad, la Secția Anestezie şi Terapie Intensivă, sub pază. Tot la SCJU Arad se afla şi fosta lui iubită pe care a înjunghiat-o. Din păcate, fratele ei, de 22 de ani, victimă a atacului, a decedat la spital, la două zile după agresiune.

În data de 11 iulie a.c., criminalul de la Nădab, a încercat din nou să se sinucidă, aflat în arestul IPJ Arad. Acesta s-a folosit de o bucată de cearșaf și a încercat să se spânzure, însă a fost găsit de polițiști și transportat de urgență la Spitalul Județean Arad. Ulterior, după câteva zile, a fost externat și reintrodus în arestul IPJ Arad.

Recomandările redacției