poloAMEFA a realizat şi în acest sezon o frumoasă performanţă, pătrunderea în careul de aşi al poloului românesc. Până la urmă, elevii lui Cristian Cosma nu au mai disputat meciul decisiv al barajului cu Sportul. Asta pentru că studenţii, nemulţumiţi de restanţele financiare, au anunţat că nu se mai prezintă miercuri, la Arad.
Cu scorul general de 2-1, AMEFA face pasul spre semifinale, fază unde o aşteaptă campioana en-titre, CSM Oradea. „Sigur că ne doream să obţinem calificarea în bazin, dar e bine şi aşa, până la urmă asta ne-am propus, să ajungem în semifinale. Cred că acest rezultat este o reconfirmare a valorii noastre, şi părerea mea este că încet-încet, vom putea şi depăşi acest loc patru. Dar eu zic că în acest sezon am depăşit, ca rezultate, condiţiile oferite”, ne-a declarat Cristi Cosma.
Semifinala dintre CSM Oradea şi AMEFA se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două sunt programate sâmbătă şi duminică, pe Criş, pentru ca al treilea să aibă loc săptămâna viitoare, la Arad. „Cu Oradea este într-adevăr o misiune imposibilă, probabil că voi folosi mai mulţi juniori, mai ales că peste o lună avem turneul final. Nu se pune problema disputării a mai mult de trei meciuri. Dacă am fi jucat cu Steaua sau Dinamo probabil ar fi fost meciuri mai strânse, dar nu cred că se punea nici atunci problema calificării”, mai spune Cosma. În cealaltă semifinală a Superligii Naţionale de polo se înfruntă Dinamo şi Steaua.

Recomandările redacției