Echipa României a cucerit sâmbătă, 24 octombrie 2020, nouă medalii la a 12-a ediție a Campionatului Balcanic de alergare montană pentru seniori și juniori 1, din Poiana Brașov. Trei medalii de aur, trei medalii de argint și trei medalii de bronz este palmaresul excelent al delegației țării noastre.
Campioană mondială la alergare montană pe distanță lungă în 2019, în Argentina, Cristina Simion și-a trecut sâmbătă în palmares două medalii de aur, urcând pe prima treaptă a podiumului atât la individual, cât și cu echipa feminină a României. Nu după mult timp de la succesul din Poiana Brașov, Cristina Simion a răspuns la câteva întrebări pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
„- Cristina, cum te simți după această cursă?
– Sunt foarte fericită. Sunt puțin obosită, e firesc, a fost abia a doua cursă pentru mine în acest an, după Campionatele Naționale de la Câmpulung Moldovenesc. Totodată, am fost foarte emo­ționată pentru că a fost prima întrecere internațională în 2020. M-am antrenat tot anul foarte bine, dar fără competiții nu știam exact la ce nivel sunt.
– Cum ți s-a părut traseul?
– Dificil. În special urcarea a fost destul de grea, iar coborârea a fost pentru toată lumea. Dar mi-a plăcut traseul și mi-a plăcut tot concursul, în general. Și pentru asta, doresc să felicit organizatorii și pe toți cei care au muncit pentru ca noi să avem cele mai bune condiții de concurs.
– În probele de seniori feminin, România a luat aurul la echipe și aur, argint și bronz la individual. Ce spui despre acest lucru?
– Sunt tare mândră de colegele mele. Toate am făcut o cursă foarte bună și mi-aș dori ca și la cursele internaționale de anul viitor să fim cât mai multe pe podium.
– Ce reprezintă pentru tine faptul că ai cucerit aceste două medalii aici, acasă, în România?
– Sunt mândră că am cucerit două medalii de aur pentru România, aici, în Poiana Brașov.
Mereu sunt mândră când cuceresc o medalie pentru țara mea, dar cele de aici au și o încărcătură emoțională aparte pentru că sunt câştigate acasă, în România.
– Ce îți dorești de la anul 2021?
– În primul rând îmi doresc să fiu sănătoasă. În al doilea rând îmi doresc să particip la cât mai multe competiții inter­- ­naționale. Sper ca în 2021 să se poată organiza Campionatul Mondial, cel mare în acest an a fost anulat.“, au fost întrebările la care sportiva a răspuns, potrivit federației de atletism.
 

Recomandările redacției