O adolescentă din județ trece prin momente deficile, după ce a fugit de acasă din cauza abuzurilor din familie. Este vorba chiar de fata din Sântana,  dispărută la finele săptămânii trecute și găsită de polițiști în Șimand. Cristina Francesca Ebîncă, în vârstă de 14 ani a fost dată dispărută după ce a plecat de la domiciliul său.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție au făcut atunci un apel pentru găsirea minorei, fiindu-i prezentate semnalmentele pentru a fi găsită. Potrivit IPJ Arad, minora de 14 ani a fost depistată de polițiști pe raza localității Șimand.

În primă fază nu se știa dacă a fost abuzată, dar situația s-a schimbat imediat după ce Cristina a fost consiliată. Adolescenta a ajuns în Centrul de Criză din Sântana al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), unde i se acordă servicii de găzduire, asistență psihologică și medicală. În tot acest timp s-a început o anchetă, întrucât se suspecta că fata a fost abuzată.

Ipotezele arată că, adolescenta, care locuia împreună cu mama și concubinul acesteia a fost abuzată de acesta. Acesta fost deja reținut fiind cercetat pentru act sexul cu un minor și violență. Deocamdată, din ceea ce se știe, fata nu ar mai fi suportat abuzuri, motiv pentru care a fugit de acasă.

Tânăra urmează să fie integrată în familia tatălui, cu monitorizare de către reprezentanțiii Direcției pentru Protecția Copilului.  Cercetările continuă, iar concubinul mamei tinerei ar urma să fie pedepsit după un verdict în acest caz.

Recomandările redacției