Impactul cu Liga a III-a a fost amortizat cu două rezultate pozitive de Crișul Chișineu Criș. Evoluând în compania principalelor candidate la promovare din seria a IV-a, „alb-albaștrii” au pus la păstrare două puncte importante pentru moral și încredere, dar și pentru clasament atâta timp cât vor sosi și victo­riile.
Prima dintre acestea e așteptată sâmbătă (de la ora 17), când pe malul Crișului Alb ajunge FC Avrig, una dintre surprizele plăcute ale debutului de sezon. Sibienii sunt integraliști după succesul de la Galda și cel de acasă cu Cermeiul și încă nu au scos mingea din plasă în 180 de minute oficiale. „Din punctul de vedere al conducerii, echipa a început bine campionatul, cu două rezultate pozitive împotriva unor echipe de tradiție, cu pretenții de promovare. Urmează, însă, un meci cel puțin la fel de dificil, căci formația din Avrig nu e întâmplător în frunte după primele etape. Am vizionat ambele meciuri și am realizat că avem de-a face cu o echipă omogenă, masivă, care poate pune probleme oricui. De fapt, ne convingem cu toții că nu sunt meciuri ușoare în această serie, oricine poate bate pe oricine, iar faptul că Reșița nu a scos decât un punct în compania Cermeiului și Crișului e cel mai bun exemplu în acest sens”, susține Daniel Cherecheși, managerul Crișului.
Cu patru goluri înscrise, nou promovata lui Adi Abrudean e printre teamurile cu apetit ofensiv în startul stagiunii. La fel de adevărat este că toate reușitele au purtat semnătura aceluiași fotbalist, juniorul Ionuț Ianc, care are mai degrabă sarcini defensive în „alb-albastru”. „Până la urmă, nu contează cine înscrie atâta timp cât echipa obține rezultate bune și mai ales se exprimă bine în teren. Sunt convins că vor veni și golurile atacanților, poate chiar de sâmbătă, însă prioritare rămân mereu jocul echipei și atitu­dinea jucătorilor, iar antre­no­rul nostru lucrează în această direcție. Așadar, țintim prima victorie sâmbătă, iar susținerea suporterilor noștri va fi și ea foarte importantă. Așteptăm lumea în număr cât mai mare la stadion, cu speranța că la final ne vom bucura împreună”, a adăugat Cherecheși.
George Pirtea (pubalgie) e singurul jucător indisponibil al Crișului, care – însă – va putea conta din această rundă cu numărul trei și pe fundașul Dennis Lazăr, transferat de la Re­șița.
Formații probabile:
Crișul: Mucha – Clej, Al. Pavel, Al. Gligor, Siminic – Ianc – Piț, Gîlcă, Lezeu, Buduru – Modan.
Avrig: Samoilă – D. Popa, Natea, Condrea, Cornea – Simion, Stelea, Lascu, Codrea – Cîrstean, Coșovan.

Recomandările redacției