Scurt-circuitul a venit în runda numărul 8 al Ligii a III-a (seria a IV-a) pentru Crișul Chișineu-Criș. Mai precis în ultimele 20 de minute ale derby-ului de podium cu Dumbrăvița, dar „alb-albaștrii” privesc înainte. „A fost un episod trist și ghinionist pentru noi la cele trei bare lovite la 0-0 și 0-1, dar l-am uitat și pregătim meciurile ce urmează. Locul din clasament bun (n.a. 5), dar trebuie neapărat să-l păstrăm sau, de ce nu, să-l îmbunătățim. Luăm fiecare meci în parte, am pregătit le fel de serios și deplasarea de la Ocna Mureș, echipa de pe primul loc, cât și partida cu Lipova, care e lider. Nu avem jumătăți de măsură, antrenorul știe să ne țină mereu în priză și să nu lase nimic la voia întâmplării”, a spus Casian Maghici, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai echipei de pe malul Crișului Alb.
La cel de-al cincilea meci pe teren propriu de la promovarea în Liga a III-a, Crișul dă piept cu Industria Galda, o formație din partea a doua a clasamentului, ce tocmai a pierdut acasă cu o altă arădeană, Lunca Teuz Cermei. „Nu ne uităm la situația lor în clasament, nici la numărul lor de puncte, căci acest lucru nu ar schimba cu nimic abordarea noastră. Pregătim la modul cel mai serios partida cu o echipă incomodă, obișnuită cu aerul Ligii a III-a, care-și va vinde scump pielea la Criș. Lupșan sau Cernea pot decide oricând un meci cu experiența lor, iar Cioară am văzut că e în mare formă. Trebuie să jucăm ca o echipă, așa cum am făcut-o de fapt în acest debut de sezon și să luăm neapărat cele trei puncte. Ne va lipsi Modan, dar sunt sigur că cine intră în locul său va da randament maxim”, mai spune polivalentul fotbalist al Crișului, la care Adi Abrudean a apelat încă din prima repriză a confruntării de la Dumbrăvița după accidentarea lui Pavel. De altfel, căpitanul lui „Știli” rămâne incert pentru disputa de sâmbătă, de la ora 15, de pe arena din Chișineu-Criș.
După eșecul intern cu cermeianii, dintr-un penalty controversat, Galda se situează pe antepenultimul loc al clasamentului cu 6 puncte și un apăsător minus 9 la „adevăr. Echipa condusă de Paul Ciucă traversează cea mai critică perioadă de când activează în Liga a III-a, adică din 2014 și, de parcă nu ar fi fost de ajuns apăsarea din subsol, vizitatorii se confruntă cu majore probleme de lot. Cu Apetri s-a reziliat de comun acord contractul întrucât fotbalistul nu putea ajunge la antrenamente din pricina serviciului, iar S. Fulea și R. Moga (cu probleme la genunchi), F. Schiau și Baghiu (probleme musculare) sunt în pericol să nu evolueze.
„În contextul actual șansele noastre sunt minime. Traversăm o perioadă foarte dificilă la Galda, dar după ce vom depăși această încercare clubul, în ansamblu, va fi mult mai puternic, iar cei implicați în viața echipei mai experimentați, mai căliți. Un lucru e cert, atât timp cât ne prezentăm la teren vom face tot ce putem să ieșim învingători”, a punctat antrenorul Paul Ciucă pentru ziarulunirea.ro
Formații probabile:
Crișul: Mucha – Maghici, Gligor, Siminic – Clej, Ianc, Gâlcă, Lezeu – Piț, Al. Mihai, Budur.
Galda: Iancău – Frențiu, Haiduc, S. Fulea, Boancă – D. Lupșan – Cernea, Al. Costea, Adam, Puha – Cioară

Recomandările redacției