150 de ani de voluntariat în folosul omului, de acţiuni umanitare, misiuni şi intervenţii – atât a împlinit Crucea Roşie, ieri. De Ziua Internaţională a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie, filiala ară­deană a organizat o serie de acţiuni, de­- sigur dedicate tot celor aflaţi în nevoie.
Tinerii voluntari ai filialei arădene de Cruce Roşie s-au întâlnit, ieri, pentru a marca momentul, dar mai ales pentru a distribui ajutoare celor nevoiaşi. S-au făcut vizite la centrele de vârstnici şi s-au făcut donaţii în diverse bunuri.
„Am dorit să realizăm o întâlnire cu cei mai vechi voluntari: E. Iovescu, M. Pintiliescu, S. Marisca, G. Constantin, V.Ţăranu şi Alin Leac, cărora să le mulţumim pentru activitatea depusă în voluntariat de peste 30 ani. Le mulţumim autorităţilor publice locale, instituţiilor, sponsorilor, donato­rilor şi nu în ultimul rând voluntarilor care ne-au ajutat să ne putem înde­plini misiunea fundamentală a Miş­cării Internaţionale de Cruce Roşie – de a preveni şi alina suferinţa umană“, susţine Iudita Cuvineanu, directorul Fi­lialei Judeţene de Cruce Roşie Arad.
Acum 150 ani, în anul 1863 la Ge­neva a luat fiinţă Comitetul Internaţio­nal al Crucii Roşii, pornit iniţial cu scopul de ajutorare a răniţilor de pe câmpul de luptă Solferino Italia. Sărbătorită în fie­care an la 8 mai, Ziua Internaţională a Crucii Roşii, marchează sărbătoarea celor 189 de state membre afiliate la Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie cu sediul în Geneva. Data reprezintă data naşterii cetateanului elvetian, Henri Du­nant, fon­datorul Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, ca un semn de omagiu intemeietorului celei mai mari organizatii umanitare din lume.

Recomandările redacției