CS Universitatea Arad are ambiţii mari cu secţia de atletism. Iar ultima dovadă e transferul atletului originar din Republica Moldova, Ion Luchianov (38 de ani), născut la Slobozia Dușca-Criuleni.
Noua achiziție a clubului condus de Ovidiu Şerban a performat în ultimii ani în proba de 3.000 de metri obstacole, cu câteva performanțe notabile la nivel internaţional.
Campion mondial la Universiada de la Belgrad, din 2009, an în care a și fost declarat sportivul anului în Republica Moldova, Luchianov a ieşit la rampă în special în 2010, când a cucerit medalia de bronz la Europenele de la Barcelona. Locul 8 la Mondialele din Coreea de Sud, din 2011, dar şi participări la Jocurile Olimpice, 2004, Atena, locul 20, 2008 Beijing, locul 12 sau 2012, Londra, locul 10, sunt borne importante ale unei cariere interesante. Din mai 2014 a decis să concureze pentru Rusia, obţinând locul 5 la Europenele din Elveția.
Antrenat de Gabriel Boga, atletul moldovean are planuri mari și pentru viitor: „Și-a făcut deja baremul pentru Europenele de anul viitor, unde sperăm să obțină un rezultat cât mai bun, dar noi ne dorim să fie prezent şi la Tokyo 2020! E un sportiv obişnuit cu Jocurile Olimpice, medaliat cu bronz la Europene”, spune Ovidiu Șerban, managerul CS Universitatea.

Recomandările redacției