Miercuri, 8 februarie 2023, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte ce țin de activitatea administrației publice locale.  Cu aceeași ocazie edilul  a vorbit și despre modul în care va fi celebrată, la Arad, luna iubirii. 

Străzile Digului, Vulturilor, Lucernei, Măcieșului,  Furnicii (Tronson I și II) precum și străzile Dr. Gheorghe Șerban (Tronson I și II), Dr. Lazăr Augustin, Dr. Mihail Mărcuș și Str. Dumitru Bagdasar sunt străzile de pământ din municipiu ce urmează să fie asfaltate cu o finanțare accesată în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny.  Cererea de finanțare a fost aprobată, iar investiția este în faza realizării studiului de fezabilitate. Valoarea lucrărilor de reabilitare este estimată la 10.454.537 lei, iar cele de realizare a rețelelor de canalizare aferente acestor străzi se ridică la 7.493.392 lei. Lucrările ar putea începe la finele acestui an sau cel târziu la începutul lui 2024.

Municipalitatea arădeană se pregătește să demareze achiziția de lucrări pentru obiectivul de investiție: Amenajare drum de acces Zona Industrială Vest și iluminat public. Valoarea lucrărilor este estimată la 5,3 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată tot prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.  Procedura de achiziție a lucrărilor a fost demarată, astfel că se preconizează că acestea ar putea începe chiar în 2023.

Unele investiții sunt la început de drum, altele se încheie sau vor fi finalizate în cursul anului. Este vorba despre lucrările de modernizare a rețelei aferente punctului termic Macul Roșu, care urmează să fie recepționate.  Finele lui 2023 ar putea coincide cu încheierea lucrărilor similare executate pentru celelalte puncte termice din oraș: PT 5 Grădiște, PT 2 Lac, PT Pasaj, PT 6 Vânători și PT Ocsko Terezia.

“Vom încerca să obținem finanțări europene sau guvernamentale pentru aceste investiții astfel încât să nu punem presiune pe bugetul local. Sunt necesare sume foarte mari pentru a putea moderniza cât mai mult din rețelele de termoficare existente, care așa cum știți sunt foarte vechi.”, a subliniat edilul Călin Bibarț. 

O altă veste bună primită la început de an este cea legată de aprobarea cererii de finanțare dupusă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea termică a clădirii Liceului Teoretic ,,Adam Muller Guttenbrunn”.

“La începutul săptămânii viitoare voi fi la București, prilej cu care vom semna și contractul de finanțare pentru reabilitarea clădirii de pe Posada în care funcționează Liceul German. Vorbim despre o investiție de aproape 1,8 milioane de euro. Tot atunci, la  Ministerul Mediului, voi semna și contractul de finanțare pentru amenajarea celor două insule ecologice digitalizate de 2,4 milioane de euro. ”, a detaliat primarul Bibarț. A devenit practic o tradiție ca în luna iubirii, Primăria Arad să organizeze prin Centrul Municipal de Cultură o serie de evenimente pentru arădenii îndrăgostiți (de Arad). Evenimentul “Îndrăgostit de Arad” a ajuns la cea de-a treia ediție. Atât de Valentine’s Day cât și de Dragobete platoul din fața Palatului Administrativ va fi decorat în ton cu specificul fiecărei sărbători a iubirii. “Ne pregătim să amenajăm pe platoul din fața Palatului Administrativ, ca în fiecare an, un decor frumos. Căsătoriile pentru o zi revin și anul acesta. Ele vor fi oficiate atât de Valentine’s Day cât și de Dragobete. Vom organiza și un concurs, unde cele mai reușite fotografii vor fi premiate. Lucrăm la regulament și-l vom face public zilele următoare. Urmează o perioadă frumoasă și sperăm că și vremea va ține cu noi  ”, a declarat primarul Călin Bibarț la finele conferinței de presă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției