În ciuda faptului că nu mai avea nimic de câștigat, CSM Râmnicu Vâlcea și-a apărat cu ardoare șansele în partida de la Pâncota, acolo unde „șoimii” aveau doar șansa victoriei. Până la urmă, aceasta a fost obți­nută, însă au fost destule episoade tensionate ce au provocat reacții aprinse în tabăra gazdelor.
Primele s-au născut la penalty-ul dictat pentru olteni la intervenția dubioasă a lui Rusu în propriul careu, arbitrul Chioran fiind convins că a văzut henț la fundașul „alb-negrilor”. Au fost proteste din teren și de pe margine, dar punctual culminant s-a atins cu trei minute înainte de pauză. După o intervenție ceva mai dură a lui Gavrilescu, Codin și Samson au încercat să-și facă dreptate de unii singuri, procând un meleu „condimentat” îmbrânceli, injurii și amenințări, ce au dus trei „galbene”, dar și un „roșu” pentru „șoimul” Dan Gavrilescu.
În fine, în debutul părții a doua, după ce Marius Chioran a dictat fault în atac în loc de penalty pentru pâncotani la duelul dintre Dragalina și Pârvulescu, Pavel Piroș nu și-a mai putut stăpâni nervii și a sărit în teren pentru a cere socoteală. Și jucătorii de rezervă sau chiar Ionuț Popa au protestat vehement, „Mister” trecând din proprie inițiativă pentru două minute în spatele gardului pentru a nu risca să fie eliminat.
Zece metri mai la stânga băncii de rezerve ale gazdelor, dar după gard, și-a făcut auzit glasul și Dan Cuedan. Fostul antrenor al „șoimilor” a avut și el destul de comentat la deciziile arbitrului, dar și-a și încurajat în permanență foștii elevi, care apăreau în zona sa. Au fost și unele indicații tactice, pe care – însă – Popa spune că nu le-a auzit în timpul meciului și pe care le-a comentat zâmbind la finalul disputei. „Sincer, nu l-am văzut pe Dan în apropierea băncii. Până la urmă era normal să fie și el trup și suflet alături de această echipă, care în mare parte e și creația sa”, a punctat experimentatul tehnician.

Recomandările redacției