Venirea lui Moș Nicolae este așteptată cu sufletul la gură de toți copii, dar și de cei mari. Există foarte multe tradiții și moduri în care Moș Nicolae trebuie așteptat. Una din aceste tradiții spune că pantofii trebuie să fie foarte curați, iar copii trebuie să fie foarte ascultători față de părinți. Cu mic și mare arădenii și-au pregătit cizmulițele pentru ca Moș Nicolae să le lase un cadou frumos, chiar dacă unii mărturisesc că nu au fost așa cuminți în timpul anului.

La noi în casă Moș Nicolae este foarte așteptat, avem doi nepoței de 8 și 10 ani care și-au pregătit pantofiorii cu o zi înainte. Nepoții mei m-au rugat să fac fursecuri pentru Moș Nicolae, ca acesta să le aducă daruri mai frumoase. Ce e drept nepoții mei chiar au fost cuminți. Sunt niște copii foarte ascultători și care învață foarte bine la școală. Și cred că moșul o să le aducă daruri deosebite“, a relatat Georgiana, în vârstă de 62 ani.

Chiar dacă sunt adult și eu îl aștept pe Moș Nicolae. Este bine să ne bucurăm de aceste sărbători, deoarece ne eliberează oarecum de stresul de zi cu zi. Chiar azi am fost să cumpăr un cadou pentru soția mea. I-am cumpărat o ciocolată ce știu că îi place foarte mult, și un lănțișor personalizat. Încă nu mi-am pregătit pantofii, dar până vine moșul mai am timp. Sunt sigur că eu și soția mea o să primim daruri de la Moș Nicolae chiar dacă nu am fost așa cuminți“, a declarat Victor, în vârstă de 34 ani.

Pe soțul meu îl cheamă Nicolae. M-am pregătit cu mâncare și prăjituri pentru că o să avem mulți invitați. Am pregătit cadouri și pentru nepotul și nepoata noastră. Ei sunt destul de mari și realizează că nu există Moș Nicolae, dar totuși ca orice copil se bucură de daruri, cu atât mai mult că sunt de la noi, bunicii lor. Urmează să mai avem un nepot, iar numele lui o să fie Nicolas, după bunicul lui. În anii ce urmează nu o să îl sărbătorim numai pe soțul meu, ci și pe viitorul nepoțel“, a povestit Ana, în vârstă de 64 ani.

Recomandările redacției