cuplu_marriageDepresia atinge din ce în ce mai mulți oameni. Statisticile arată că dintre cinci persoane afectate de această boală doar unul este bărbat. Totuși, se pare că sunt mai mulți, doar că ei aleg de obicei să-și ascundă problema.
Dacă soțul tău este în această situație, sigur nu îți este ușor. Uneori, s-ar putea să te superi pe el sau simți că nu mai suporți și ai vrea să pleci cât mai departe de el. Totuși, ține cont că este o boală și fă tot posibilul ca să îi fii alături. Psihologul spune: „Ajutorul familiei este de neprețuit în recuperarea pacientului. Nu numai că este de preferat ca apropiații să se implice, dar este și recomandat”.

Problemă a întregii familii

Depresia soțului nu este problema lui, ci a întregii familii. Există căsnicii care s-au destrămat în urma unei astfel de probleme, iar copiii sunt și ei afectați. Marea problemă este dacă el refuză tratamentul. Atunci, prioritatea numărul unu este să ajungi cu el la medic sau la terapeut și să te asiguri că urmează sfaturile date. Este o situație foarte dificilă, mai ales dacă are și gânduri de sinucidere.

Sursa: Unica.ro

Recomandările redacției