piscina_inotVine vara ! A venit timpul piscinelor, a băilor în lac şi a vacanţelor la mare. Zilnic, în lume, mor o mulţime de copii în apă pentru că nu ştiu să înoate. Ce putem face pentru ca micuţii să nu ne teamă de apă, şă ştie să înoate şi pentru ca adulţii să ste liniştiţi atunci când cei mici mai scapă de sub ochii părinţilor şi fug în apă ?

Specialiştii germani au explicat pentru cotidianul german Bild câteva reguli, care dacă sunt respectate, copilul va învaţă să înoate, iar părinţii vor sta liniştiţi atunci când cei mici vor merge în apă.

Când este absolut pregătit copilul meu să ia lecţii de înot?

Vârstă optimă este între 4 şi 6 ani. Doar la această vârstă copilul este pregătit fizic şi psihic să ia cursuri de înot.

Cum găsesc o şcoală bună de înot?

Verificaţi la piscina din zona casei sau la clubul de înot din cartier sau din oraş dacă există cursuri de înot. Apoi trebuie să fiţi atenţi la următoarele:
-grupul de elevi trebuie să fie între 8 şi maxim 12 copii, pentru că tot ce înseamnă mai mult de 12 copii va însemna că nici unul dintre copii nu va primi atenţia necesară.
-instructorii trebuie să fie în număr de 2 întotdeauna, aşa încât unul să dea informaţii şi celălalt să fie atent la copii tot timpul şi să îi ajute individual deoarece siguranţa copiilor pe marginea unei piscine trebuie să fie de maximă prioritate.
-încercaţi să nu fiţi tentat de acele pachete all inclusive cu un anumit număr de ore pentru că fiecare copil necesită un număr de cursuri diferit pentru a învăţa cât mai bine să înoate.
-trebuie să fiţi siguri de calitatea cursurilor pe care le va primi copilul şi astfel va sfătuim să alegeţi nişte cursuri din partea unor profesori atestaţi  .
-cursurile trebuie să fie distractive, diversificate şi atractive pentru a nu plictisi copilul

Ar fi foarte important să încercaţi ca o periaodă să asistaţi şi dumneavoastră la cursuri pentru a testa calitatea celor care lucrează cu micuţii dumneavoastră.

Cum poate învăţa cel mai repede copilul meu să înoate?

Fiecare copil are nevoie de perioade diferite de timp pentru a învăţa să înoate, dar în medie sunt necesare cam 20 de lecţii de înot. Foarte important este să nu grăbim procesul şi, dacă se impune, să mai plătim câteva ore suplimentare

Pot părinţii să îşi înveţe singuri copiii să înoate?

Nu este deloc recomandat! A învăţa să înoţi este o procedura ce conţine foarte multe procedee de mişcare şi necesită multă disciplină, atenţie şi răbdare. Ele trebuiesc predate de instructori cu experienţă pentru a da rezultate optime.

Ce alte reguli ar trebui să iau în calcul atunci când duc copilul la înot?
– costum de înot adecvat. Nu trebuie să între în bazin cu pantaloni scurţi şi cu tricou deaorece acestea devin foarte grele atunci când se udă
– este recomandată şi o căsca de plastic pentru protecţie. Dacă micuţul are părul lung acesta poate obtura ochii, gura şi nasul.

Pregătirea:
–    nu lăsaţi copilul în bazin la mai puţin de 30 de min după ce a mâncat
–    mesele de dinaintea orelor de înot trebuie să fie cât mai uşoare, dar ţineţi totuşi cont că nu trebuie să fie nici flămând
–    nu le daţi copiilor sucuri carbogazoase înaintea şedinţelor. Se pot balona şi pot avea un disconfort gastric.

SURA: Libertatea.ro

Recomandările redacției