cuplu-despartireÎn timp, fără să îţi dai seama, dacă între partenerii de cuplu comunicarea este defectuoasă, se adună frustrările şi supărările. Femeile nu îşi pot exprima furia la fel de uşor ca bărbaţii şi de multe ori aceasta rămâne latentă, afectând relaţiile de cuplu sau căsniciile. Iată cum poţi scăpa de furie:
Faptul că nu vrei să-i răneşti sentimentele iubitului tău cu reproşuri sau critici, nu înseamnă că trebuie să ascunzi de el ceea ce te deranjează, mai ales dacă este vorba de ceva important pentru tine, peste care nu poţi trece cu uşurinţă. Modul în care îi transmiţi mesajul este foarte important – trebuie să fii mereu diplomată, dar directă şi să îi propui să găsiţi o soluţie împreună -, dar dacă ai lăsat prea mult timp să treacă de la momentul dureros, frustrarea deja s-a format în tine.

Recunoaşte-ţi furia

Un obicei sănătos pe care ar trebui să ţi-l formezi este ca atunci când te supără ceva, să comunici acest lucru pe loc. Trebuie să rămâi calmă şi sinceră când îi spui partenerului cu ce te-a supărat – poate că nu vei reuşi să faci asta din prima, însă în timp vei reuşi să îţi controlezi reacţiile cu uşurinţă şi vă veţi simţi mai apropiaţi unul de celălalt. Primul pas pe care trebuie să-l faci în acest proces de eliberare este să îi spui iubitului sau soţului tău că eşti supărată.

Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției