Peste câţiva ani se vor putea face primele rezervări la bor­dul Staţiei Aurora, un hotel de lux situat în spaţiu, dezvoltat de echipa Orion Span. Aceştia au de gând să primească primii oaspeţi până în 2022, relatează Mediafax.
Hotelul va fi primul din lume de acest fel, dacă planurile echipei Orion Span decurg cum trebuie. De asemenea, va fi pri­ma staţie spaţială capabilă să funcţioneze ca şi un hotel. Capsula va avea peste 13 metri în lungime şi mai mult de patru metri în lăţime. Există posibilitatea ca mai multe extensii să fie adăugate pentru a putea fi acomodate mai multe persoane.
Pentru a se putea caza la hotelul spa­ţial, oaspeţii vor fi nevoiţi să completeze un program de instruire cu o durată de trei luni. Acest program include un curs online, cursuri la sediul Orion Span din Houston, Texas, iar în final un curs de formare chiar la bordul staţiei spaţiale.
Trei luni reprezintă doar o fracţiune din timpul necesar pentru ca un astronaut să se pregătească pentru o misiune spaţială.
„La o altitudine de peste 300 de kilometri, priveliştea va fi mult superioară faţă de cea de pe celelalte staţii spaţiale: destul de aproape pentru a fotografia oraşul tău şi îndeajuns de departe pentru a vedea mai mult de-cât planeta noastră. De asemenea, vor putea fi văzute numeroase răsărituri şi apusuri pentru că staţia spaţială îşi termină traiectoria în jurul Pământului la fiecare 90 de minute”, scriu cei de la Orion Span pe site-ul lor.
Chiar dacă proiectul va fi unul reuşit, rezervarea unui bilet va fi dificilă pentru multe persoane. O excursie de 12 zile va costa în jur de 9.5 milioane de dolari de persoană, iar biletele pentru primele patru luni sunt deja epuizate.
Toţi cei interesaţi trebuie doar să contacteze echipa Orion Span şi să plătească un depozit de 80.000 de dolari.

Recomandările redacției