ciclismSute de persoane de toate vârstele s-au aliniat la startul celei de a V-a ediţii a Cupei Aradului la Ciclism. Participanţii au concurat la șase probe, care s-au desfășurat în centrul orașului.
Prima probă a fost „Family“, la care au participat copii cu vârste între 1,8 şi şapte ani, însoţiţi de părinți.
La această probă, concurenţii au parcurs 1,77 kilometri, pe Bulevardul Revoluţiei, din faţa Palatului Administrativ, până la intersecția cu str. Nicolae Grigorescu, şi apoi, tot pe Bulevardul Revoluţiei, până la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, sosirea fiind în faţa Palatului Administrativ.
De-a lungul traseului, cei mici au fost susținuți de părinți, care
i-au încurajat în timp de pedalau pe lângă ei, dar şi de aparţinătorii rămaşi pe marginea traseului. Pentru unii dintre copii, această cursă a fost una destul de grea, pentru că au participat cu biciclete fără pedale.
La finalul cursei, au fost oferite două premii la categoria „Cea mai numeroasă familie”. Astfel, familiile Varga şi Copca, fiecare cu câte 5 participanţi în concurs, au câştigat câte un coş de cumpărături, în valoare de 300 de lei, la un magazin cash&carry din oraş.
De asemenea, cel mai tânăr participant care a parcurs traseul pe bicicletă a fost Daniel Clain, în vârstă de un an şi opt luni, acesta câştigând o bicicletă.
Următoarea probă la Cupa Aradului la Ciclism a fost cea destinată copiilor cu vârste între şapte și zece ani. La această probă concurenţii au avut de parcurs o distanţă de 3,5 km.
Competiția a continuat cu proba în care au fost înscriși copiii cu vârste între zece și 14 ani. Aceștia au avut de parcurs 5,3 kilometri.
Câștigătorii au primit câte o bicicletă (locurile 1), câte o cască (locurile 2) şi câte un bidon pentru apă (locurile 3).
După etapa dedicată copiilor, la start s-au aliniat concurenții la categoria Open, care au parcurs 8,85 kilometri.
Ultimele probe la Cupa Aradului la ciclism au fost Mountain Bike profi, unde concurenții au parcurs o distanţă de 17,7 kilometri, şi cursiere, care s-a desfășurat pe o distanţă de 21,24 kilometri.
Toţi participanţii au primit la final medalii şi câte o ciocolată, organizatorii asigurând şi câte o sticlă de apă pentru hidratare, după concurs.
În pauzele dintre probe, pe scena amenajată în fața Palatului Administrativ au dansat şi au cântat membrii cercurilor de la Palatul Copiilor.
Cupa Aradului la Ciclism a fost organizată de Primăria municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Voinţa, ACS Experiența Multisport și ATM Arad Ciclomania.

Recomandările redacției