lemne Un eveniment de excepţie, Agromalim Arad, a fost perfect completat de cea de a III-a ediţie a „Cupei Aradului” la tăiat lemne, derulată sub girul STIHL Timbersport. S-au întrecut cei mai buni atleţi din ţară, reprezentând cluburile GV Team Săcuieni şi CS Timbersports West Arad, majoritatea componenţi ai lotului  naţional al României.
Concurenţii s-au întrecut în probele de: tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferastrăul, tăierea verticală şi tăierea la înălţime.
A fost un concurs „la sânge”, o dovadă find şi faptul că învingătorul a fost decis de o probă suplimentară, de tăiere cu motoferăstrăul, care a stabilit  clasamentul final:
1. Dan Petrescu – GV Team
2. Nagy Csongor – GV Team
3. Ioan Nyamcsuk – Timbersports West
4. Costel Pleş – GV Team
5. Nagy Botond – GV Team
6. Ionel Mariniţă – Timbersports West
7. Nicolae Nyamcsuk – Timbersports West
8. Palfi Carol – GV Team
Competiţia a avut şi o „cireaşă pe tort”, o demonstraţie de tăiere cu «Hot saw», un super motoferăstrău, care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Arădeanul Ioan Nyamcsuk a „îmblânzit” 60 de cai putere, la o viteză a lanţului de 240 km/h, reuşind să taie trei felii dintr-un buştean cu diametrul de 50 de centimetri în mai puţin de 13 secunde.
„A fost o competiţie reuşită, dovadă fiind publicul numeros. A fost din nou un spectacol, şi de asemenea, mă bucur că am reuşit să ofer componenţilor lotului naţional al României un ultim antrenament cu public înaintea participării, în această toamnă, la Campionatul Mondial din Austria. Mulţumesc STIHL România, CCIA Arad, preşedintelui Gheorghe Seculici, pentru implicarea în acest eveniment, care se doreşte a deveni unul de tradiţie” a declarat Aurel Ionescu, preşedinte CS Timbersports West Arad. La finalul competiţiei concurenţii au fost recompensaţi de către organizatori cu premii substanţiale purtând marca STIHL.

Recomandările redacției