buleuÎn ciuda încercărilor disperate de a-şi demonstra nevinovăţia în cazul uciderii lui Abel Apostol, Adrian Buleu împreună cu avocatul său nu au reuşit să impresioneze judecătorii Curţii de Apel Timişoara, care au respins recursul cu privire la măsura arestării preventive a principalului suspect al crimei. Astfel, magistraţii Curţii de Apel au menţinut decizia Tribunalului Arad, Adrian Buleu rămânând în continuare în arest, pentru cel puţin 29 de zile.
Între timp, familia celui dispărut încearcă cu disperare să îl găsească pe Abel, speranţele ca acesta să fie găsit în viaţă devenind aproape nule. Cum timpul trece, anchetatorii nefiind în stare să găsească nici măcar cel mai mic indiciu în privinţa locului unde ar fi fost abandonat trupul lui Abel, familia celui dispărut se teme ca nu cumva cei vinovaţi să fie eliberaţi în cele din urmă, motivându-se lipsa probelor. „Este frustrant ca după două săptămâni de la dispariţie, oamenii legii să nu găsească nici măcar un indiciu privind locul în care a fost abandonat cadavrul lui Abel. Poliţia se ocupă acum cu seriozitate de caz, însă la început s-a cam pierdut vremea. Probabil că aşa este procedura în ceea ce priveşte persoanele dispărute. Trebuie să treacă o anumită perioadă până când organele de ordine să intervină, însă cred că s-a pierdut timp preţios. Pentru că nu mai avem răbdare şi nu putem sta cu mâinile în sân, în ziua de duminică, 12 mai, ne-am strâns în jur de 30 de persoane şi l-am căutat pe Abel, scotocind Pădurea Ceala. Grupul a fost alcătuit din prieteni, rude sau cunoştinţe ale celui dispărut. Ne-am împărţit în echipe de câte trei – patru persoane şi am încercat să dăm de urme de săpături, foc, ceva ce ni s-ar fi părut suspect, aco­pe­rind pădurea din trei direcţii“, ne-a declarat o rudă apropiată a familiei lui Abel.
Peste o sută de persoane îl caută astăzi pe Abel
Căutările lui Abel iau amploare, faptul că nu a fost găsit până acum ambiţionându-i şi mai mult pe cunoscuţii acestuia. „În cursul zilei de mâine (n.r. astăzi), peste o sută de voluntari – familie, prieteni, rude, membrii ai Adunării pe care o frecventăm, se vor alătura anchetatorilor în scopul de a-l găsi pe tatăl meu. Zona în care va fi căutat, cel mai probabil va fi pădurea Ceala, la Pădurea Vladimirescu renunţându-se, din câte am înţeles“, ne-a declarat Albert Apostol, fiul celui dispărut.
Din informaţiile noastre, căutarea de astăzi se doreşte a fi cea mai de amploare din câte au avut loc până acum. Pe lângă voluntari, se va recurge din nou la ajutorul dronei, a câinilor sau a scafandrilor. De asemenea, tot conform unor informaţii, voluntarii au fost atenţionaţi să nu folosească parfum sau spray-uri pentru a nu tulbura căutarea câinilor, iar pe lângă pădurea Ceala se va cerceta şi zona din Subcetate.
Cele mai importante contracte de închiriere expirau la mijlocul lui iulie
Unul dintre principalele argumente aduse de familie în acuzaţia de crimă împotriva asociaţilor lui Abel, constă în faptul că acesta dorea de mai mult timp să renunţe la parteneriatul cu familia Buleu. Conform familiei celui dispărut, Abel ar fi avut de primit de la Buleu mai multe sume de bani din funcţionarea restaurantului. De ceva timp însă, se pare că familia Buleu nu mai dădea socoteală la nimeni pentru încasările din restaurant, mai mult, membrii din cadrul familiei lui Abel susţinând că Buleu nu se dădea în lături să încaseze şi bani proveniţi din terenurile sportive. „Teama cea mai mare a fami­liei Buleu era însă intenţia lui Abel de a se despărţi de ei şi de a prelua singur baza sportivă, restaurantul urmând să-l lase în totalitate în seama lor. Problema cea mare era însă că restaurantul nu prea producea. Cele mai multe venituri proveneau din terenurile sportive, cu atât mai mult cu cât acestea creşteau semnificativ pe timp de vară. Abel urma să îşi pună planul în funcţiune chiar din această vară“, ne declară membrii familiei celui dispărut.
Terenul pe care este construit Complexul Riviera aparţine Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad. Conform directorului executiv al Direcţiei, Alexandru Meszar, baza sportivă se afla sub incidenţa a trei contracte de închiriere. „Un contract privind o terasă este înche­iat în anul 2004, iar în anul 2008 a fost prelungit. Contractul expira la data de 14 iulie 2013. Un alt contract a fost încheiat pentru restaurant în anul 2003, având o valabilitate de 15 ani, deci expira în 2018. Un al treilea contract priveşte terenurile de tenis şi a fost încheiat în anul 2003. Contractul a fost prelungit în anul 2008 şi expira la data de 14 iulie 2013“, a declarat Alexandru Meszar. Toate contractele au fost încheiate cu societatea Crin Place, chiar dacă pe parcurs asociaţii s-au mai schimbat.

Recomandările redacției