Întreg sezonul această echipă a UTA-ei a dat cu piciorul unor momente în care putea confirma forma bună, era favorită și putea tranșa obiectivul de etapă. De fiecare dată, fără excepție, la momentul respectiv jucătorii au întârziat să își facă apariția. Sigur, la modul fizic au făcut-o dar de fiecare dată fie și-au desconsiderat adversarul, fie și-au supralicitat valoarea de moment fie au fost cu gândul în altă parte. Din păcate și astăzi a fost la fel deși ne așteptam ca măcar în al 12-lea ceas acești băieți să se trezească. Dacă nici spectrul retrogradării nu te mișcă, ce te mai mișcă?

UTA însă a arătat ca o echipă obligată să joace un meci fără importanță, cu jucători blazați, puțin dispuși la efort și total lipsiți de concentrare. De aici a rezultat o primă repriză care a provocat fanilor adevărate atacuri de panică. Trimițând în teren o echipă cu un singur închizător, Anton, Mircea Rednic a mizat pe faptul că echipa sa va avea posesia iar pe faza defensivă Ubbink, Roger sau Rareș Pop vor închide culoarele. Realitatea din teren a fost alta. Jocul de construcție al UTA-ei s-a frânt mereu după câteva pase, fie din cauza erorilor tehnice fie din cauza mișcării deficitare în teren a jucătorilor iar pe tranziția negativă a fost dezastru. Anton a fost mai mereu între 2-3 adversari iar între fundașii noștri se căscau adevărate bulevarde. Putem spune că UTA a avut mare noroc că n-a primit gol în primele 30 de minute când gazdele au avut câteva ocazii mari. A avut și UTA una imensă, ratată de Keșeru într-o manieră care demonstrează că sclipirea de la Pitești a fost doar o pâlpâire a unui jucător care nu mai poate.

La pauză Rednic a schimbat tactic, introducându-l pe Batha lângă Anton și urcându-l pe Ubbink în fața lor. Cu Keșeru ieșit din schemă, UTA a trecut la un 4-2-3-1 care i-a asigurat dominarea la mijlocul terenului dar atât. Gazdele n-au mai reușit să creeze pericol, cu timpul au epuizat și resursele de energie și au început să se apere tot mai jos. Însă UTA n-a profitat pentru că majoritatea atacurilor au fost lente, previzibile și încheiate cu execuții nereușite. Vukcevic a ratat o grămadă de centrări, Roger s-a zbătut în gol, Ubbink a părut că se află la un meci de fotbal pe plajă între prieteni iar Postolachi a fost total ieșit din joc. Din păcate nici rezervele n-au adus niciun plus calitativ. În afara lui Batha, printre foarte puținii care parcă au conștientizat importanța meciului, restul au fost umbre. Otele a arătat din nou că n-are ce să caute în poziția de vârf, Stahl a ratat o nouă șansă de a demonstra că are valoare de prima ligă, Șteau a înălțat zmeul din 6 metri la o fază în care trebuia doar să spună „mulțumesc“ unui fundaș advers și să introducă mingea în poartă.

UTA a ratat o victorie care ar fi fost normală raportat la diferența de valoare dintre ea și adversara sa, iar această remiză nu face decât să le ofere curaj buzoienilor. Jucătorii noștri și-au pus singuri cuțitul la os și, din păcate, în acest sezon echipa n-a arătat deloc sigură în astfel de momente. Returul nu e deloc o afacere încheiată, chiar dacă se va juca în fața a 10.000 de suporteri fanatici. Atitudinea jucătorilor este cea care îngrijorează iar aici, ne pare rău să o spunem, atât conducerea cât și Mircea Rednic au o mare parte de vină. În condițiile unui vestiar care nu dă pe dinafară de responsabilitate și determinare, să anunți cu câteva zile înaintea unui asemenea meci disponibilizări și reduceri salariale, e un risc enorm… asta ca să nu spunem, o prostie. Iar efectul s-a văzut azi când pe teren s-au aflat niște jucători care, mulți dintre ei, au părut mai mult cu gândul la viitoarea destinație. Dar oare chiar le-ar prinde bine să plece de la Arad cu tinicheaua retrogradării de coadă? Oare i-ar avantaja asta în ceea ce privește viitoarele echipe și viitoarele contracte? Vom vedea în retur câți dintre ei își pun așa problema.

Gloria Buzău – UTA 0-0

 • Superliga / Liga 2 – Baraj menținere / promovare
 • Duminică 28 mai 2023, ora 14.00
 • Buzău, Stadion Municipal, spectatori cca 3000 (aproximativ 100 suporteri arădeni)
 • Cartonașe galbene: Lopez / Pop
 • Gloria: Rusu – Oteliță, Vârtej (44. Blejdea), Wiktorski, Sălceanu – Trebotic, Lopez (cpt) – Sampaio, Greu (56. Șuteu), Blejdea (69. Godwin) – Boicuc. Rezerve: Stoian – Alexandru, Fulop, Lazăr, Marian, Uțiu. Antrenor: Daniel Florea
 • UTA: Iacob (cpt) – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Pop (46. Șteau, 87. Negoescu), Anton, Ubbink (79. Stahl), Roger – Keșeru (46. Batha), Postolachi (86. Otele). Rezerve: Kucher – Dobrescu, Isac, Barbosa. Antrenor: Mircea Rednic
 • Arbitri: Central: Andrei Chivulete (București) / Asistent 1: Sebastian Gheorghe (Suceava) / Asistent 2: Andrei Constantinescu (București) / Oficial 4: Andrei Moroiță (Ploiești) / Arbitru VAR: Iulian Dima (București) / Asistent VAR: Vladimir Urzică (Piatra Neamț)
 • Observatori: Arbitraj: Liviu Ciubotariu (Galați) / Joc: Mihai Miodrag (București)
 • Posesie: 42% – 58%
 • Șuturi: 5-12
 • Șuturi pe poartă: 1-3
 • Cornere: 4-6
 • Lovituri libere: 11-22
 • Faulturi: 20-9

 

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției