București a fost sâmbătă seara gazda celui mai important eveniment al anului în fotbalul european. Printre spectatori la tragerea la sorți a grupelor pentru Europeanul din 2020 a fost și Mirel Rădoi. Selecționerul a privit însă relaxat desfășurarea evenimentului, pentru că, așa cum spune, gândurile sale s-au dus către barajul cu Islanda.
Antrenorul de 38 de ani a vorbit cu aceeași francheze care-l caracterizează la finalul evenimentului. În cazul unei calificări in
extremis, România va juca în grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. Este fix ordinea în care Rădoi a așezat echipele într-o scară va­lorică virtuală, dar aspectul este neglijabil pentru el. Important e barajul.
„Sunt bucuros, dar fără emoții. Emoțiile sunt pentru martie, nu pentru grupă. Important e barajul. Dar este o grupă accesibilă. În grupa F ar fi fost foarte greu să fim, la fel cum grupa B cred că este una dintre cele mai echilibrate. Eu și Cosmin (n.r. – Contra) ne-am dat întâlnire aici. E normal. Înainte de toate am fost prieteni, după aceea jucători la echipa națională. Acum am schimbat rolul cu el și e normal să avem o relație bună. Cea mai puternică echipă am fost dacă am avut prezenți doi selecționeri. Dacă sunt sincer, la baraj aș fi preferat Scoția, dar apoi finala să fie cu Bulgaria sau Ungaria. Islanda este o echipă foarte puternică și foarte bine organizată și cred că pornește cu prima șansă. E un meci dificil. Partea cea mai dificilă e că nu vom putea juca niciun amical înainte.
Mă puteți întreba despre orice, dar toate gândurile mele acum se duc la meciul cu Islanda. Cred că prima șansă o are Olanda, după aceea Ucraina pentru că e o echipă puternică, ați văzut ce a făcut în această grupă de calificări. Mi-a făcut Cosmin cunoștință cu Shevcenko și mi-a zis că în momentul ăsta sunt puternici și nu se tem de nimeni.
Cea referitoare la naturalizarea străinilor a fost o întrebare la care am răspuns. Asta nu înseamnă că vom face neapărat așa. Nu avem o arie de selecție foarte mare încât să zicem că avem cinci sau șase jucători de valoare pe aceeași poziție. Eu zic că ar fi o șansă în plus și pentru România, și pentru jucătorii care joacă aici de multă vreme”, a punctat Mirel Rădoi, selecționerul României.

Recomandările redacției