Constructorul auto german Daimler are de gând să facă o investiţie mare pentru a produce componente pentru cutii de viteze în România, pe locul societăţii mixte existente la Cugir, informează un articol publicat marţi în cotidianul german Handelsblatt, preluat de Reuters.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Consiliul de Supraveghere de la Daimler ar urma să ia miercuri o decizie privind această investiţie.

Daimler este deja prezentă pe piaţa din România, prin intermediul unei companii producătoare de componente, care operează două fabrici producând inclusiv cutii de viteze. Este vorba despre Star Transmission, un joint-venure între Daimler AG şi statul român, cu 600 de angajaţi, compania având două fabrici, la Sebeş şi Cugir (centrul Romaniei). Star Transmission Cugir (STC) este un furnizor internaţional de componente pentru industria de automobile furnizând şi servicii de inginerie.

Premierul Victor Ponta a confirmat recent interesul unui mare constructor german de automobile de a ridica o fabrică în România, el menţionând ca Guvernul a semnat un memorandum de întelegere cu una dintre cele mai mari şi mai prestigioase companii auto din Germania

 

Recomandările redacției