soimiiLa primul ei sezon în Liga a III-a, Șoimii Pâncota e în grafic. Echipa din Podgorie e în prima treime a seriei a V-a, acolo unde joacă și rolul unuia din „arbitrii” promovării.
Arădenii i-au învins în tur pe cei de la Olimpia Satu Mare, 1-0, trupa lui Tiberiu Csik reușind să se impună la scor identic la revederea de acum trei săptămâni. Clasați pe poziția secundă, sătmărenii speră acum, mai mult decât oricând, să aibă forța să ajungă liderul FC Hunedoara, care păstrează un punct avans, dar are și un meci mai puțin disputat. Iar cei din Orașul Corvinilor se pregătesc să viziteze Pâncota, pe 10 mai. În tur, alb-negrii i-au lăsat perplecși pe elevii lui Marius Opric, reușind un 3-3 despre care încă se vorbește pe malul Cernei.
„E o luptă care se apropie de un altfel de deznodămînt decât cel anticipat, cu Hunedoara în frunte și la distanță mare de restul echipelor. Ca și în viață, e important să ai continuitate. Și anul trecut Pâncota a avut avans mare în clasament, dar a avut emoții pe final. Observ că Olimpia Satu Mare nu face pași greșiți, a ajuns la a șaptea victorie consecutivă, asta spune foarte mult. Hunedoara a fost așa în prima parte a campionatului, acum are deja două jocuri pierdute. Acel 3-3 din tur pentru mine este istorie, eu știu foarte bine că un joc nu seamănă cu altul, returul va fi mult mai greu decât turul. Dar, până atunci mai sunt meciuri care ne privesc. Vom trata Hunedoara cu respect și responsabilitate”, a analizat antrenorul Dan Cuedan.
Șoimii au intrat în ciclul săptămânal dedicat întâlnirii cu Europa Chișineu Criș, după ce runda trecută și-au trecut în cont 3 puncte la „masa verde”, ca urmare a retragerii celor de la FCM Turda. „Întâlnim o echipă pe care eu o admir pentru ce a realizat până acum. În afară de faptul că n-au putut începe mai din timp pregătirile, au toate atuurile pentru a fi consi­derați o echipă competitivă. Pentru noi e important să trecem de acest meci”, transmite Dan Cuedan.

Recomandările redacției