givensDecisivă pentru victoria galben-albastrelor la Sf. Gheorghe a fost, din nou, americanca Chrissy Givens. Va­loroasa baschetbalistă a înscris 28 de puncte și a mai contabilizat 11 recuperări şi 4 pase decisive, prestația sa fiind elogiată de antrenorul Dan Moraru, care speră ca victoria să dea avântul dorit.
„Givens a făcut, într-adevăr, un nou meci mare. Este cea mai completă jucătoare din lotul nostru şi poate chiar din tot campionatul. O victorie mare, care ne asigură cel puţin locul doi înainte de play-off. Am vorbit însă cu fetele şi să ştiţi că sunt decise să facă un meci mare şi la Târgovişte”, mai spune Dan Moraru.
Jocul rezultatelor e favorabil
Prima etapă a returului a mai consemnat victoria surprinzătoare a Alexandriei în faţa celor din Satu Mare, astfel că Universitatea Goldiş ICIM şi CSM Târgovişte pot fi aproape sigure de primele două locuri înainte de play-off. La Alexandria, gazdele de la CSBT le-au administrat al treilea eşec stagional celor de la CSM Satu Mare. Echipa din Teleorman s-a impus cu 70-65, după ce la finalul sfertului trei scorul era 51-50 pentru sătmărence. Succesul este cu atât mai important cu cât echipa din Alexandria, pregătită de Mădălin Piperea, s-a bazat pe doar cinci jucătoare! Dintre acestea Lyons, Teodorescu şi Arlen au marcat fiecare câte 19 puncte. Acelaşi număr de puncte l-a înscris Freeman pentru Satu Mare. Într-un alt joc interesant al etapei, CSU Alba Iulia s-a impus cu 66-59 la Craiova. Principale marcatoare au fost Prlja 21 de puncte pentru gazde, respectiv Tobin 16 pentru oaspete.
Următorul meci al echipei arădene este programat sâmbătă, de la ora 18, în Polivalentă, chiar împotriva performerei acestei prime runde din 2013, CSBT Alexandria.

Recomandările redacției