Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro a disputat, miercuri seară, primul meci oficial de după startul pandemiei de coronavirus. Practic, ultimele prezenţe ale arădencei în competiţii s-au consemnat în luna februarie a acestui an. După ce la finalul lui ianuarie reuşea superba calificare la Jocurile Olimpice, alături de Naţionala României de Tenis de Masă, a urmat Openul Portugaliei, unde a jucat în calificări, până în 15 februarie, pentru ca o zi mai târziu să evolueze în manşa retur a sferturilor de finală din Champions League, pe 16 februarie, atunci când Metz pierdea cu 3-1 în faţa austriecelor de la Linz Froschberg. La o lună distanţă se dădea în toată Europa stop la sport, absolut toate competiţiile fiind oprite din cauza pandemiei. În tenisul de masă din Hexagon s-a jucat până la mijlocul lui martie, ultimul meci al celor de la Metz datând din 11 martie, când echipa arădencei reuşea o victorie la Lille, însă fără Dodean în lot. Pe perioada pandemiei, Dana s-a pregătit acasă, în Portugalia, unde locuieşte alături de familia ei. Ţara a fost lovită destul de puternic de coronavirus, iar jucătoarea CSM-ului arădean s-a putut pregăti în condiţii normale abia din vară.
Victorie în primul meci, de după
pandemie
Între timp, în luna mai a acestui an avea să îşi piardă mama, reuşind cu greu să ajungă acasă, la Arad, din cauza restricţiilor de călătorie. Moment foarte greu pentru Dana, care a avut nevoie de timp pentru a-şi recăpăta energia şi de a o lua din nou de la capăt. Campioană europeană cu naţionala anul trecut şi desemnată sportiva Aradului în 2019, jucătoarea legitimată şi la CSM Arad a debutat aşadar, alături de TT Metz, în noul sezon din Superliga Franţei. Echipa Danei a cedat pe teren propriu, în prima etapă, scor 2-3, în disputa cu Grand Quevilly. După aproape opt luni de pauză oficială în competiţii, arădeanca şi-a făcut reintrarea în puternicul campionat al Franţei, considerat de mulţi specialişti drept cel mai tare din Europa. Dodean a revenit cu victorie în acest an, 3-0 la seturi cu franţuzoaica Pauline Chasselin, iar în meciul decisiv, ce a decis practic câştigătoarea meciului de marţi, a cedat la mare luptă, scor 2-3, în faţa asiaticei Li Samson.
Dodean a revenit de la 0-2 la seturi, dar nu a mai avut puterea să se impună şi în ultimul act. Celălalt punct al lui Metz a fost adus de conaţionala Danei, Adina Diaconu, componentă şi ea a naţionalei României, calificată la Jocurile Olimpice. Diaconu a câştigat cu 3-0 în faţa lui Roza Soposki. Nemţoaica de origine asiatică Wu Jiaduo, nu a reuşit să câştige nici un meci, cedând cu Li Samson, 1-3 şi cu un surpinzător 0-3 în faţa lui Pauline Chasselin. Următorul meci al echipei lui Dodean este programat săptămâna viitoare, pe 20 octombrie, în deplasare la Quimper. Obiectivul celor de la Metz Tennis de Table – care au revenit aseară în competiţie după şapte luni de pauză – este clasarea în primele patru locuri şi calificarea în play-off-ul din Pro Dames.
 

Recomandările redacției