Mircea Rednic a vorbit în ultimele zile despre un fundaș central din Republica Moldova care ar fi aproape să semneze cu UTA, iar astăzi, tehnicianul a confirmat că este vorba despre Daniel Dumbravanu, un apărător central în vârstă de 22 de ani care a evoluat în ultimele șase sezoane în fotbalul italian, cu excepția unei perioade scurte în Cipru.

„E un fotbalist de perspectivă, cu calități și școala făcută în Italia. Mai sunt de pus la punct câteva detalii și va semna. Îl aducem definitiv, cu ceva procente la un viitor transfer” a declarat antrenorul UTA-ei.

Dumbravanu a făcut primii pași în fotbal la echipa din orașul natal, Zaria Bălți, unde a debutat la seniori la vârsta de 16 ani, evoluând și în două partide în preliminariile Europa League. În 2018 semnează cu Genoa, club de care aparține până în 2022. Nu a jucat nici un meci pentru prima echipă în Serie A, unde a fost pe bancă la 11 partide în sezonul 2020-2021, dar și-a făcut debutul în Cupa Italiei, jucând 97 de minute într-un meci cu Juventus, pierdut de echipa sa cu 3-2 după prelungiri. În rest, a evoluat pentru echipa Primavera, dar a și fost împrumutat la trei formații din diviziile inferioare, Pescara, Lucchese și Siena. Acum doi ani semnează cu SPAL, care îl trimite împrumut imediat în Cipru, la APOEL, dar nici aici nu joacă vreun meci în prima divizie, fiind rezervă neutilizată în 10 partide. Revine apoi la SPAL, unde joacă la Primavera în a doua parte a stagiunii, iar la începutul acestui an a fost din nou împrumutat în Serie C, la Messina.

Pe lângă cele două meciuri jucate în prima ligă din Moldova la începutul carierei, fundașul de 1,92m a strâns în total 30 de partide în divizia a treia italiană.

A evoluat pentru Moldova la nivel U16, U17, U18 și U21, iar în 2021 și-a făcut debutul la naționala de seniori, unde are cinci selecții, ultima pe 20 noiembrie 2022, într-un meci pierdut cu 0-5 contra României la Chișinău.

La Arad, Dumbravanu va întări un post unde Mircea Rednic are momentan doar trei variante: Alexandru Benga, Ibrahima Conte și juniorul Darius Iurasciuc.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției