biliaAcum trei etape, Ineul știa că nu va fi așteptată cu flori la Sebiș, acolo unde formația gazdă lupta din răspu­teri pentru menținerea primei poziții în clasamentul Ligii a III-a (seria a IV-a). Între timp, datele problemei s-au schimbat total, în sensul că Naționalul a înregistrat doar înfrângeri și a cam pierdut contactul cu rivalii de la UTA.
Prin urmare, derby-ul zonal de sâmbătă și-a pierdut din importanță și asta pentru că nici vizitatorii nu sunt ahtiați după puncte. „La prima vedere, cei de la Sebiș nu mai cred cu adevărat în promovare. Când pierzi cu Motru și Turceni, două echipe accesibile, e clar că ceva nu e în regulă. Cu trei puncte din aceste două meciuri încă erau în cărți după egalul UTA-ei cu Giarmata, dar nu au reușit să se adune. Până la urmă, însă, nu e treaba noastră ce au făcut și și fac ei, eu doar constat că meciul cu noi nu mai este atât de important la Sebiș. Cum nici noi nu mai avem neapărat un obiectiv de clasament, se pare că va fi un joc des­chis, de care pe care, în care se poate întâmpla orice. Până la urmă, lipsa mizei face bine spectacolului. Sper ca oamenii care vor veni la meci să nu fie dezamăgiți de calitatea jocului”, spune Dănuț Bilia, cel mai constant fotbalist al Ineului în acest sezon.
Pe de altă parte, experimentatul fotbalist spune că echipa sa va găsi motivația necesară să se prezinte bine la Sebiș. „Pentru o echipă tânără ca a noastră fiecare meci e important pentru a ne lega, a prinde încredere și a juca din ce în ce mai bine. Nu ne lipsește nici ambiția, am tot spus și chiar așa vrem să se întâmple, adică să scoatem maxim din orice partidă”, a adăugat Bilia.
Acesta se reîntâlnește din postură de adversar cu antrenorul din cauza căruia primăvara trecută lăsase Ineul pentru Gloria. „Am mai vorbit de atunci și am clarificat cumva lucrurile. A fost și vina mea, a fost și vina lui, nu ne purtăm ranchiună. O să fie un meci normal pentru mine, nu am de demonstrat nimănui nimic, ci doar vreau să dau totul pentru un rezultat bun al echipei mele”, mai afirmă fundașul folosit la „închidere” de Cristi Sculici de câteva etape bune încoace.
Din această iarnă, Dănuț Bilia mai are și atribuții de antrenor secund la Ineu, fără – însă – de a ști dacă va mai continua și din sezonul următor pe Crișul Alb.   „Îmi place mult ceea ce fac și pe partea de antrenorat, chiar dacă nu pot spune că am devenit un specialist. O să încep în curând și școala, vreau să rămân în fenomen căci fotbalul e singura meserie pe care o cunosc. Mai am, însă, câțiva ani de jucat, poate chiar la Ineu. Contractul meu expiră în vară, deocamdată nu mi s-a propus prelungirea, vom vedea ce va fi”, mai afirmă zărăndanul.
Bier, Merșca și Miheț sunt sebișenii care au împărțit același vestiar cu Bilia la diferite echipe, cu mențiunea că ultimii doi au făcut-o cu mulți ani în urmă.

Recomandările redacției