Unul dintre principalele repere culturale ale orașului Lipova este înfrățirea româno-franceză cu orașul Salindres din Franța. Această legătură oficializată în anul 1997 sub forma „Podului Prieteniei româno-franceze Lipova-Salindres” unește de 27 de ani două orașe, două țări, două comunități, cultura română și cea franceză și inimile a câteva sute de români și francezi, tineri și adulți, care au legat cele mai frumoase prietenii de-a lungul anilor.

 

În data de 20 mai, Lipova a avut onoarea de a primi pentru a 13-a oară delegația franceză din Salindres. Primarul Florin Pera, alături de viceprimarul Ioan Lăpădat și membrii Consiliului Local Lipova, au fost gazdele acestui eveniment important, subliniind importanța și continuitatea acestei înfrățiri de valoare.

 

„Astăzi la Lipova, am avut onoarea, alături de colegii mei, viceprimarul Ioan Lăpădat și membrii Consiliului Local Lipova, să fim gazdele delegației franceze care vizitează orașul nostru pentru a 13-a oară. Această vizită derulată în cadrul  înfrățirii atât de valoroase și care a avut continuitate în toți acești ani. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice de la Liceul Atanasie Marienescu Lipova care, alături de Primăria și Consiliul Local Lipova, s-au implicat încă de la începutul acestei înfrățiri și au avut mereu un mare rol în menținerea sa de-a lungul anilor, precum și tuturor familiilor din Lipova, elevilor și tuturor celor care au fost și sunt parte din această frumoasă poveste de prietenie româno-franceză, care dăinuie de atât de mult timp și va continua să existe și să ne îmbogățească din punct de vedere cultural, educativ, uman și social, pentru mult timp de acum înainte. Tuturor membrilor delegației din Franța le urez încă o dată un călduros ‘bun-venit’, le doresc să se bucure de fiecare moment petrecut în Lipova și îi asigur de tot sprijinul Primăriei și Consiliului Local Lipova în dezvoltarea și continuarea acestui extraordinar proiect intercultural și acestei minunate și speciale prietenii româno-franceză create. Vive l’amitié franco-roumaine”, transmite primarul Florin Pera.

 

Această colaborare interculturală a adus numeroase beneficii educaționale, culturale și sociale pentru ambele comunități. Implicarea activă a cadrelor didactice de la Liceul „Atanasie Marienescu” și susținerea constantă a Primăriei și Consiliului Local Lipova au fost esențiale în menținerea și dezvoltarea acestei legături de prietenie.

 

Delegația franceză a fost întâmpinată cu căldură și a avut ocazia să experimenteze ospitalitatea și cultura locală, întărind astfel legăturile de prietenie și colaborare între cele două orașe.

 

Înfrățirea dintre Lipova și Salindres continuă să fie un exemplu de succes al cooperării internaționale, demonstrând că prietenia și colaborarea pot transcende granițele și pot crea legături durabile și benefice pentru comunități.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției