permiseŞoferii arădeni au luat cu asalt ghi­şeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, pe fondul anunţatei modificări a Codului Rutier. La ghişee s-au prezentat zilnic în aceată perioadă, de două ori mai multe persoane decât până să fie anunţată modificarea.
Din 19 ianuarie, permisul de conducere va putea fi reînoit doar după un control medical prealabil corespunzător categoriei deţinute. Astfel, pentru a evita să facă drumuri pentru analize medicale, conducătorii auto au preferat să stea la cozi la serviciul de permise, printre aceştia numărându-se chiar şi cei ale căror documente nu expiră în perioada următoare.
Încă de la finele anului trecut, dar mai ales imediat după sărbători, şoferii s-au grăbit să ajungă la ghişeele Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatricularea vehiculelor. Ghişeele au fost aglomerate pentru că nu s-au prezentat doar cei ale căror premise expiră în această perioadă, ci şi cei ale căror documente expiră într-o perioadă mai îndelungată. Din 19 ianuarie, investigaţiile vor fi obligatorii. Permisele de conducere eliberate anterior datei de 19 ianuarie 2013, îşi păstrează valabilitatea administrativă până la data expirării menţionată în acestea.
Autorităţile arădene îi sfătuiesc pe şoferi să nu îşi schimbe permisele în aceste zile numai dacă ele expiră. Mai mult, pentru că s-a confruntat cu o avalanşă de cereri, programul cu pu­blicul al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere va fi prelungit în fiecare zi a acestei săptămâni, până la ora 18.00. Prelungirea programului de lucru a fost pus în aplicare de ieri, doar pentru cetăţenii care doresc să îşi preschimbe permisul de condu­cere. „Doresc să precizez faptul că preschimbarea permisului de conducere nu este obligatorie până la data de 19 ianuarie, vechile permise râmânând valabile până la data expirării lor. De asemenea, nu vor exista niciun fel de sancţiuni pentru cei care nu au permisul schimbat şi nici nu va creşte taxa percepută pentru preschimbarea sau eliberarea permisului de conducere”, a susţinut prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.

Recomandările redacției