pasapoarteTarifele pentru paşapoarte intră la majorare de săptămâna viitoare. Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşa­poar­telor Simple informează că din întâi aprilie 2013 vor intra în vigoare noi tarife pentru eliberarea paşapoar­telor simple temporare sau simple electronice.
Astfel, contravaloarea paşaportului simplu temporar creşte de la 84 de lei, la 100 de lei, tariful suplimentar fiind de 100 de lei, iar taxa consular, de 32 de lei. La 270 de lei, de la 244 de lei creşte tariful pentru paşaport simplu electronic cu valabilitatea de cinci ani. Contravaloarea paşaportului simplu electronic cu valabilitatea de trei ani, pentru minorii de sub şase ani va fi de 244 de lei, la care se adaugă taxa consulară de 32 de lei.
Modificările de tarif se vor produce doar pentru paşapoartele simple temporare, respectiv pentru pa­şa­- poartele simple electronice pentru persoanele în vârstă de peste 6 ani. Noile tarife sunt determinate de creşterea preţurilor percepute de Compania Naţională Imprimeria Na­ţională S.A., furnizorul blanchetelor de paşapoarte pentru Direcţia Gene­rală de Paşapoarte Bucureşti.

Recomandările redacției