SAMSUNGCurtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost neîncăpătoare, ieri, pentru copiii care au venit rând pe rând să vadă cum se desfăşoară o zi de muncă a pompierilor. Totul s-a desfăşurat cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în Romania.
Preţ de trei ore, pompierii şi-au des­chis porţile pentru toţi cei care au dorit să le treacă pragul. Ca în fiecare an, cei prezenţi au putut studia tehnica de intervenţie şi s-au uitat la exerciţii demonstrative. În plus, toţi cei prezenţi au avut ocazia să admire noile autospeciale intrate recent în dotarea pompierilor.
Anul acesta se împlinesc 80 de ani de existenţă instituţională a Protecţiei Civile în România după ce pe 28 februarie 1933, regele Carol al-II-lea aproba prin Înaltul Decret Regal nr.468 „Regulamentul Apărării Pasive”, consfinţind astfel înfiinţarea primelor structuri de protecţie civilă în ţara noastră.
Activitatea  Protecţiei  Civile solicită un înalt standard de operativitate şi viteză de reacţie, sub semnul solidarităţii umane, şi o reală responsabilitate civică, aceste eforturi fiind răsplătite cu recunoştinţa semenilor noştri.

Recomandările redacției