boghi iuniePentru a marca Ziua Copilului în acest an, deputatul PNL Claudia Boghicevici a organizat, alături de Primăria Pecica și Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”,  un eveniment pentru copii în localitatea Turnu. Astfel, copiii s-au bucurat de locația oferită de  Asociația „Pro Pir Kult”, unde există o expoziție foarte frumoasă  de obiecte vechi tradi­ționale românești, maghiare și sârbești. Asociația are ca obiect de activitate organizarea evenimentelor culturale și promovarea obiceiurilor tradiționale.
În cadrul acțiunii, copiii au participat la ateliere de creație  origami și figurine din hârtie și au ascultat povești de înțelepciune. De asemenea, fiecare copil a primit la sfârșitul evenimentului o carte, o diplomă și un cadou. Tot în cadrul acestei ac­țiuni, Claudia Boghicevici și ceilalți organizatori au donat bibliotecii din Turnu cărți pentru completarea fondului de carte.
„Ziua de 1 iunie este me­reu specială atât pentru copii, cât și pentru părinți, iar în acest an am ținut să fiu alături de copiii din Turnu într-o acțiune în care am promovat și valorile cărților, poveștilor și ale obiceiurilor tradiționale. Este important ca aceste valori să fie cât mai apropiate de copii pentru a-i sprijini în dezvoltarea lor ulterioară și mă bucur că prin acțiunea noastră am reușit să aducem bucurie pe chipurile acestor copii. Le mulțumesc Primăriei Pecica, Bibliotecii Județene «A.D. Xenopol» și Asociației «Pro Pir Kult» pentru sprijinul acordat în organizarea acestei acțiuni pe care cu siguranță o vom repeta și în alte localități”, a declarat deputatul PNL Claudia Bo­- ghicevici. La rândul său, reprezen­tanta Primăriei Pecica la această acțiune, Marinela Petrean, a subliniat importanța unor asemenea acțiuni educative pentru dezvoltarea copiilor. „Sunt foarte mulțumită că acțiunea organizată de Primăria Pecica împreună cu doamna deputat Boghicevici și cu Biblioteca Județeană a fost un real succes în Turnu. Astfel de acțiuni îi încântă și îi ajută deopotrivă pe copii, pentru că intră în contact cu lumea cărților și a poveștilor într-o manieră potrivită pentru vârsta lor. A fost un mod foarte plăcut de a sărbători Ziua Copilului”, a declarat Marinela Petrean.

Recomandările redacției