1maiLocuitorii Aradului au profitat de temperaturile de vară pentru a sărbători ziua de 1 Mai în aer liber. Ştrandurile şi spaţiile de recreere ale municipiului au fost pline, la fel cum se întâmplă an de an. Fiecare după preferinţe, s-a orientat ori spre locuri mai linştite din pădure, ori pentru locuri propice pentru grătar cu prietenii, ori pentru plajă şi bălăceală la ştrand.
Sute de arădeni au luat cu asalt pădurea de la Ceala, unde aproape ca nu era loc de trecere pe lângă maşinile parcate. „Am venit să găsim un spaţiu verde, să scăpăm de poluarea din oraş, că văd că de gălăgie n-am reuşit să scăpăm”, a spus un tânăr. O pensionară s-a plâns de mulţimea căpuşelor din vegetaţia de la Ceala, de care ea şi cunoscuţii săi s-au ferit stând pe scaune. „E plin de căpuşe, ne este frică să stăm pe jos. Ar trebui să se ia măsuri, să se stropească cu ceva, să moară, să nu mai fie atâtea pe aici. Am găsit foarte multe. Mă tem şi să nu duc căpuşe acasă”, a spus Alexandra Robotin. „Dacă ei ştiu că o să primească musafiri, atunci cei de aici, de la Ceala ar trebui să îngrijească locul puţin, să stropească pentru căpuşe, să taie crengile uscate din copaci, să amenajeze puţin”, a spus însoţitorul femeii.
În timp ce Pădurea Ceala era supra aglomerată de arădeni, pădurea de la Vladimirescu a avut mai puţini vizitatori, majoritatea strângându-se în jurul pensiunilor.. „Am venit să ne simţim bine şi să ne facem soţiile fericite. Noi preferăm pădurea, pentru că este mai liniştită decât ştrandul”, a spus un arădean.
Alţi arădeni au optat pentru ştrandul termal de la Bidi. „Noi suntem din Pecica, şi iniţial nu am vrut să venim aici. Am vrut să mergem la Bătania, dar a fost închis”, a spus Ninel Barna.
„Am venit aici pentru că e frumos şi ne face bine apa şi sauna. Aici avem apă termală, sunt băi frumos amenajate. Au mai amenajat şi aici la Bidi”, a spus Ana Litaveţ. „S-au mai făcut investiţii, dar ţoţi românii merg la Bekescsaba, sau Gyula”, a adăugat Maria Temean. „Nu se investeşte destul. Spaţii ar fi, teren este, ar trebui puţin modernizat, căci din banii pensionarilor este întreţinut acest ştrand”, a mai spus o arădeancă.
Claudia Gavra

Recomandările redacției