Sezonul 2018-2019 al Diviziei A la handbal feminin a debutat în acest weekend într-un nou format. În seria D, Crișul Chișineu-Criș a avut treabă la Oradea, iar startul a fost excelent, chiar și fără două dintre jucătoarele de bază, Ligia Puț și Roxana Boldor.
Pregătite din această vară de orădeanul Sebastian Tudor, „alb-albastrele” au fost autoritare pe Crișul Repede, în fața unei echipe ce nu se aștepta la o replică atât de puternică. Dar, cu proaspetele achiziții Klimek, Snakovszki sau Damian în prim plan, formația din Chișineu-Criș și-a făcut de cap și a bifat primul succes stagional, spre deliciul galeriei venite la Oradea. Scorul final, 25-33, după 10-17 la pauză, nu lasă loc de alte comentarii.
Așadar, saltul valoric pare evident sub comanda lui Tudor și cu cele câteva întăriri țintite. „Fetele chiar au jucat bine pe ambele faze, se vede mâna noului antrenor. Am controlat meciul de la un capăt la altul, atât tactic, cât și fizic, iar victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. Le mulțumim și susținătorilor noștri care au venit de la Chiși­neu-Criș în număr atât de mare, dar și lui Daniel Cherecheși, managerul de la fotbal, care ne susține necondiționat în relația excelentă pe care o avem cu autoritățile locale. De altfel, fără sprijinul Primăriei și Consiliului Local din Chișineu-Criș nu am fi putut continua cu această echipă și le mulțumim pe această cale”, spune Lucreția Vartolomei-Cășuțiu, manager-jucător la echipa de handbal feminin a Crișului.
Formații și marcatoare:
CSU Oradea: Pintea, Ardelean – Munteanu, Abodi 9, Țanc 6, Petric 4, Gaga 1, Verzea, Zegrean, Vrabie 1, Bande, Motogna 1, Corondan, Hercuț 3. Antrenori: Doina Ardelean, Cristi Ardelean
Crișul Chișineu-Criș: Corha, Szalata – Iuga, Damian 5, Petrușe 1, Klimek 7, Morariu 2, Haidu 1, Snakovszki 9, Tudose 3, Roman, Lucușa 5. Antrenori: Sebestian Tudor și Florica Boldor
Arbitri: Cătălin Tătaru și Andrei Văcariu (ambii din Lugoj)
Duminica viitoare, Crișul joacă tot afară, la Timișoara, cu CSU Universitatea de Vest, pentru ca acasă, la Polivalenta arădeană, să debuteze peste două săptămâni, contra Reșiței. CSM Târgu Mureș și Minaur Baia Mare sunt celelelalte două adversare ale „alb-albastrelor” în Seria D a Diviziei A la handbal.

Recomandările redacției