crusoveanu-comanPeste 500 de spectatori au ținut să asiste la debutul Pâncotei în eșalonul secund, iar băieții lui Cuedan s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. Chiar dacă nu au câștigat, „șoimii” le-au oferit o replică foarte bună vâlcenilor lui Lincar, care-și propun promovarea la finalul stagiunii.
Gazdele s-au încălzit cu „foarfeca” lui Staicu parată precis de D. Popescu, după care meciul a intrat într-o perioadă de tatonare, cu o ușoară dominare teritorială a oltenilor. Câju și-a asumat rolul de coordonator al jocului, dar Issa i-a luat repede măsura și l-a blocat pe fantezistul mijlocaș al „galbenilor”. Acționând în special pe contraatac, pîncotanii nu au creat mare pericol la buturile adverse, însă nici vizitatorii nu au fost mai presus. Singura lor oportunitate de a înscrie din prima parte a venit după o degajare greșită a lui Issa, când mingea a ajuns cu noroc la Codin, care a tras bine din careu, dar Pașcalău a respins salvator. La pauză s-a intat cu scor alb, dar nu înainte ca fundașul Crușoveanu să finalizeze în blocaj din interiorul careului.  Partea a doua a debutat cu gazdele la cârma jocului. În minutul 49, Maghici l-a lansat pe Mihai în careu, iar șutul atacantului a fost parat la colțul scurt de Popescu. Același portar a respins miaculos și capul lui Siminic, dar în minutul 54 avea să ia gol direct din corner. Dubeștean a fost cel care a trimis centrarea ce a prins efect în aer și vâlcenii au scos mingea din plasă. La 1-0, „șoimii” s-au retras iarăși puțin, dar și Lincar și-a ajutat elevii cu două schimbări inspirate. După ce Pașcalău a intervenit în fața lui Ionescu s-a făcut 1-1. Deaconescu a tras din lovitură liberă de la 20 de metri, Pașcalău a respins în lateral,  Nkongue a fost mai rapid decât toți și a înțepat balonul în plasă. Era minutul 67 și partida era deschisă oricărui deznodământ. Împărțindu-și perioadele de dominare, combatantele au ratat câte o ocazie importantă de a trece în avantaj. Mai întâi, Polgar a pătruns și a centrat bine în careu, dar Staicu a reluat exact în Popescu, iar apoi Coman a fost și el hipnotizat de Pașcalău din poziție de unu la unu cu acesta. Până la urmă, remiza a fost justă, iar debutul poate fi considerat pozitiv pentru trupa din Podgorie.
Formații:
Şoimii: Pașcalău – Rusu (31), Suciu, Cruşoveanu, Siminic – Pantea (69 Ugoceanu), Issa, Dubeştean, Maghici – Mihai (Sălăjan), Staicu.
CSM: D. Popescu – Samson, Deaconescu, Izvoranu, Briceag (60 Coman) – Vl. Munteanu II, Câju (85 Geantă), I. Stoica  – Neagu (60 Nkongue), Codin, Al. Ionescu.
Arbitri: Florin Marcu (Oradea) – Răzvan Nistoran (Reșița), Ovidiu Timar (Marghita). Rezervă: Marius Omuț (Oradea).
Cartonașe galbene: Staicu – min. 88 / Izvoranu – min. 3, Stoica – min. 65
Observatori FRF: Cornel Corocan și Viorel Lolea (ambii din Reșița).

Recomandările redacției