Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut onoarea de a participa la cea de-a 15-a ediție a conferinței anuale organizate de Fundația Egon and Ann Diczfalusy, în perioada 26-28 octombrie 2023, la Novi Sad, Serbia. Delegația UVVG a fost compusă din reprezentanți de marcă ai instituției noastre, demonstrând angajamentul față de excelență în învățământul superior și colaborarea internațională.

 

Decanul Facultății de Medicină, Conf. Univ. Dr. Casiana Boru, împreună cu Conf. Univ. Dr. Gheorghe Furău, Conf. Univ. Dr. Cristian Furău, Conf. Univ. Dr. Antoanela Luciana Naaji – Directorul Departamentului de Relații Internaționale și Dariana Morena Savici – Coordonatorul Instituțional Erasmus+, au reprezentat cu mândrie universitatea noastră. De asemenea, delegația a fost însoțită de medici rezidenți și peste 80 de studenți mediciniști, care au adus un suflu proaspăt în domeniul medical.

Un moment deosebit a fost prezența la eveniment a șase profesori Doctor Honoris Causa ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad: Prof. Dr. Tihomir Vejnovic, Prof. Dr. Giuseppe Benagiano, Prof. Dr. Gyorgy Bartfai, Prof. Dr. Britt-Marie Landgren, Prof. Dr. Dieter Bettelheim și Prof. Dr. Marius Craina. Această distincție onorează nu numai universitatea noastră, ci și eforturile susținute ale acestor distinși oameni de știință.

 

În aceeași perioadă, reprezentantele Departamentului de Relații Internaționale au desfășurat o mobilitate Erasmus+ la departamentul omolog din cadrul Universității Novi Sad. Această colaborare strânsă demonstrează angajamentul nostru față de consolidarea relațiilor internaționale și schimbul de experiență academică.

 

Universitatea Novi Sad este un partener de tradiție al UVVG, iar de la începutul anului academic 2023-2024, au fost inițiate câteva idei de proiecte comune, discutate în cadrul întâlnirilor de lucru. Proiectele promit să aducă inovație și excelență în domeniul educației și cercetării.

 

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad continuă să susțină cu determinare colaborările internaționale și să promoveze excelența academică. Participarea UVVG la conferința Fundației Egon and Ann Diczfalusy reprezintă o dovadă a angajamentului nostru de a contribui la dezvoltarea cunoașterii și la formarea viitorului în învățământul superior.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției