pnlCongresul extraordinar al PNL, ce se va desfăşura la Bucureşti în zilele de 22 şi 23 februarie, pare a nu aduce nicio surpriză în ceea ce priveşte preşedintele partidului.
Filiala arădeană a PNL va fi repre­zentată de 24 de delegaţi. Cei contactaţi telefonic de noi îşi afirmă sprijinul ne­condiţionat pentru actualul preşedinte, Crin Antonescu.
Vizavi de posibilitatea ca fostul premier Călin Popescu Tăriceanu să îl contra­candideze pe Crin Antonescu, dele­gaţii arădeni cred că şansele sunt minime. Deputatul Mihăiţă Calimente spune că nu crede că cineva îşi va depune candidatura împotriva actualului preşedinte. „Eu unul îl susţin pe Crin Antonescu fără niciun fel de probleme. Partidul a obţinut rezultate bune atât la alegerile locale din vara anului trecut, cât şi la cele parlamentare din luna decembrie a anului 2012. Nu cred că este normal să schimbi un om care şi-a adus serios aportul la obţinerea acestor rezultate. Nu cred că altci­neva va dori să candideze”, a explicat deputatul Mihăiţă Calimente.
Preşedintele Organizaţiei Municipale, Florin Galiş, spune că problema preşe­dintelui PNL nu se poate pune până la alegerile prezidenţiale de anul viitor. „Nu se pune nicio secundă problema unui contracandidat. Crin Antonescu trebuie să rămână pe această func­ţie până la alegerile prezidenţiale. Ceea ce se va întâmpla după aceea rămâne de văzut”, a spus Florin Galiş.
Şi consilierul municipal Ionel Ciupe crede că nu îl va contracandida nimeni pe Antonescu şi a afirmat că îl va susţine pentru un nou mandat.
Aceeaşi opinie o au şi primarii liberali care sunt delegaţi la congres. Cristian Branc, primarul comunei Seleuş, spune că nu vede un contracandidat serios pentru Antonescu. „Este nevoie de continuitate. Sub conducerea lui Crin Antonescu PNL a avut cele mai bune rezultate, şi mă refer aici la faptul că avem atâţia parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, primari sau consilieri judeţeni şi locali. Cred că rezultatele obţinute vorbesc de la sine şi Crin Antonescu este singura soluţie”, spune Cristian Branc.
Şi Florin Farcaşiu, primarul comunei Tîrnova, care ocupă această funcţie de 23 de ani, crede că Antonescu este cea mai bună variantă. „Crin Antonescu a adus cele mai bune rezultate pentru PNL de după Revoluţie. Trebuie ţinut cont de carisma acestuia şi de faptul că este favorit şi pentru Preşedinţia României. Nu văd ce rost ar avea ca cineva să-l contracandideze, Anto­nescu va câştiga fără probleme”, a explicat Farcaşiu.

Recomandările redacției