În cadrul unei conferințe de presă online Fotbalistul Denis Alibec a declarat că îşi doreşte să marcheze dar și să câștige împreună cu echipa în ultimele trei meciuri ale României cu echipele, cu Belarus, Norvegia şi Irlanda de Nord, din acest an.
„Eu am înaintea acestor trei meciuri aceeaşi motivaţie ca şi până acum. Îmi doresc să câştigăm şi să marchez. Atitudinea mea e aceeaşi, dar meciurile sunt diferite, nu joci mereu cu acelaşi adversar. Unii te lasă să joci, alţii nu. În Austria, de exemplu, am marcat primii şi meciul a decurs altfel atunci. Cu Islanda m-am simţit puţin nefolositor, aşa, nu am reuşit să facem nimic în atac, cel puţin în prima repriză“, a spus atacantul, care a menţionat că îl vede pe Mirel Rădoi în continuare la conducerea echipei naţionale.
Alibec susţine că norvegianul Erling Haaland, va ajunge unul dintre cei mai buni atacanţi ai Europei.
„Mi se pare un atacant complet, mai ales la vârsta lui să ai atâta încredere. Mi se pare că va ajunge unul dintre cei mai buni atacanţi din Europa“, a menţionat Denis Alibec.
Alibec este sigur că România va reuși performanța de a se califica la Cupa Mondială.
Acesta se vede la mondiale și susține că mai are multe de arătat.
„Eu spun că avem 100% şanse să mergem la Mondiale. Dacă noi nu avem încredere în noi, cine să aibă? Important e să aplicăm ce pregătim la antrenamente şi putem face o figură frumoasă. Am fost destul de supărat după ratarea calificării la EURO, încă mă mai gândesc la asta, dar o să vină preliminariile la CM şi sperăm că de data asta vom reuşi. Vom juca pentru selecţioner, pentru noi, pentru suporteri, pentru ţara noastră, pentru că de asta suntem aici. Mă văd jucând la Mondiale, am 29 de ani şi cred că mai am multe de spus în fotbal“, a subliniat jucătorul.
Transferul la formaţia Kayserispor îl va ajuta să progreseze, este de părere Alibec.
„E mai greu în Turcia, dar e şi foarte frumos. Fotbalul este foarte rapid, pe contre, cum îmi place mie. Important e să mă adaptez cât mai repede şi să încep să marchez. Aveam nevoie de o schimbare, iar Turcia e un campionat foarte puternic. Am rămas impresionat de ce am văzut acolo. Sunt alte condiţii, alt fotbal şi cred că voi juca din ce în ce mai bine“, a mai afirmat el.
Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Belarusului, într-o partidă amicală, atstăzi, 11 noiembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti. Ulterior, prima reprezentativă va juca împotriva Norvegiei, pe 15 noiembrie, de la ora 21:45 (Arena Naţională, Bucureşti), şi a Irlandei de Nord, la 18 noiembrie, de la ora 21:45 (Windsor Park, Belfast), în Liga Naţiunilor.  

Recomandările redacției