depozitUn „depozit de fericire“ – stă la dispoziția arădenilor altruiști, care vor ajute persoane nevoiașe.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad susţine demararea unui nou proiect ambiţios al Asociaţiei „Aradul Prosperă”: „Depozitul de fericire”.

Este vorba de punerea la dispoziţie a unui spaţiu destinat exclusiv colectării de ajutoare pentru nevoiaşii Aradului. Depozitul Asociaţiei „Aradul Prosperă” este situat în Arad, pe strada Emil Gârleanu, nr. 1, în incinta Liceului Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” (zona Pieţei Sârbeşti).

Arădenii care vor să facă donaţii pot dărui mâncare neperisabilă, haine, jucării, dulciuri, produse igienico-sanitare, aparatură electrocasnică funcţională, chiar şi obiecte de mobilier.

Reprezentanţii Asociaţiei „Aradul Prosperă” au stabilit un orar pentru primirea donaţiilor, respectiv în zilele luni, miercuri şi vineri, între orele 15-19 şi pun la dispoziţie numărul de telefon : 0770.514.173 pentru informaţii şi programări în afara orarului stabilit.

„Arădenii pot dona alimente neperisabile, conserve şi produse îmbuteliate, haine, jucării, electrocasnice-frigidere, televizoare, aragazuri-obiecte din gospodărie care le prisosec, dar care se află în stare generală bună de funcţionare. Îi așteptăm pe cei care vor să își dăruiască lucrurile spre reutilizare, nu doar în perioada sărbătorilor, aceasta pentru ca arădenii să aibă un centru unde pot să vină în oricând, pentru că, din păcate, nevoiaşii au mereu nevoie de o mână întinsă de ajutor”, declară Mihai Oprişa, preşedintele Asociaţiei „Aradul Prosperă”.

Produsele donate vor fi selectate şi împărţie pe categorii, după care vor fi repartizate beneficiarilor, respectiv celor din centrele de copii, căminele pentru vârstnici şi familiilor nevoiaşe din întreg judeţul.

„În evidenţele noastre se află peste două mii de persoane din judeţul Arad, aflate la marginea sărăciei şi care au nevoie imediată de ajutor. Aceste proiecte, cum este şi cel iniţiat de Asociaţia „Aradul Prosperă”, sunt mai mult decât binevenite pentru că oferă un sprijin real şi imediat celor care sunt lipsiţi de resursele băneşti cu care să îşi asigure traiul. În preajma sărbătorilor de iarnă am derulat cu această asociaţie o campanie de ajutorare care s-a bucurat de un real succes, ajutând câteva sute de persoane defavorizate”, subiniază Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

Recomandările redacției