pensionariDeputaţii şi senatorii arădeni au fost chemaţi la o întâlnire cu reprezentanţii pensionarilor. Ajutoarele financiare pentru vârstnici şi gratuităţile pe transportul în comun sunt câteva dintre temele ce vor fi abordate de reprezentanţii asociaţiilor de pensionari. Aceştia vor cere parlamentarilor să ia măsuri la nivel central, pentru re­zol­varea problemelor lor.
Parlamentarii arădeni vor sta faţă în faţă cu reprezentanţii vârstnicilor, la finele săptămânii viitoare. Desigur, asta dacă vor da curs invitaţiei făcute. La întâlnire ar urma să participe vârstnici reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Ligii Pensionarilor, Asociaţiei Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor, ai asociaţiilor veteranilor de război, precum şi cadrelor militare. Întâlnirea ar urma să aibă loc la Prefectură, vinerea viitoare. Reprezentanţii vârstnicilor au mai multe nemulţumiri şi solicitări pe care urmează să le expună parlamentarilor. „Le-am trimit o invitaţie senatorilor şi depu­taţilor arădeni, pentru o întâlnire cu repre­zentanţii vârstnicilor, la Prefectură. Sper că vor da curs invitaţiei noastre pentru că avem o serie de probleme pe care dorim să le prezentăm. Fiecare asociaţiei va prezenta pe lângă temele generale, propriile probleme. Vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai CARP-urilor din Chişineu-Criş, Lipova şi Ineu. Una dintre probleme vizează funcţionarea Consiliului Persoanelor Vârstnice, în baza Legii 16/2000. De asemenea, vom solicita mărirea ajutorului acordat de Guvern, pentru persoanele vârstnice care au pensii până în 600 de lei, ajutor acordat anual de Ziua Persoanelor Vârstnice“, susţine Costică Corodescu, preşe­dintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Arad.
Pensionarii vor mai cere parlamentarilor reintroducerea ajutorului financiar pentru mamele eroine, acesta fiind sistat de ani de zile. O altă nemulţumire a pensionarilor este legată de lipsa facilităţilor pentru transportul în comun. Vârstnicii nu sunt nemulţumiţi doar de numărul mic de calătorii cu reducere, ci şi de faptul că operatorii privaţi de transport nu acordă reduceri în baza taloanelor de călătorie. „Vrem să se revină la şase cuproane de transport, faţă de trei cât se acordă cum, cu reducere de 50 la sută. Mai mult, ne dorim ca şi companiile private de transport să recunoască aceste taloane, pentru că în prezent acest lucru nu se întâmplă“, a mai spus Costică Corodescu. Printre alte pro­bleme ce ar urma să fie abordate se numără şi accesul pensionarilor la servicii medicale care implică costuri mai mici.

Recomandările redacției