calimenteDeputatul USL Mihăiţă Calimente a venit ieri în faţa presei cu o cutie de lapte, din care şi-a turnat un pahar, al cărui conţinut l-a băut. Calimente a dorit în acest fel să transmită semnalul că laptele românesc nu are niciun fel de probleme şi că nu este periculos dacă este consumat.
Acesta susţine că întregul scandal declanşat vizavi de anumite produse româneşti este orchestrat de anumite com­panii occidentale care doresc să îşi spo­- rească cifrele de afaceri. „Produsele roneşti nu au probleme. Sunt anumite companii din Uniunea Europeană care doresc să nu mai producem şi să devenim consumatori ai produselor din Vest. Mă refer aici atât la laptele românesc, cât şi la carne. Dacă sunt anumite firme care au probleme nu trebuie generalizată situaţia la nivelul întregii ţări”, a spus Mihăiţă Calimente.
Pentru a-şi susţine teoria, deputatul arădean a băut un pahar de lapte produs în România dintr-o cutie pe care a deschis-o în faţa reprezentanţilor presei. „Deschid cutia în faţa dumneavoastră ca să nu aveţi dubii. Nu ca şi Elena Udrea căreia i s-a adus un pahar cu lapte probabil verificat anterior”, a mai spus Calimente.
Din păcate, demonstraţia făcută de către deputatul naţional liberal a fost efectuată cu lapte produs de o companie din Ungaria, care are şi filială în România. Iniţiativa e lăudabilă, însă de­putatul putea folosi, totuşi, lapte autohton, produs la Curtici sau la Pecica.

Recomandările redacției