calimenteDeputatul USL Mihăiţă Calimente crede că reorganizarea administrativ-teritorială a României trebuie să mai aştepte. În opinia parlamentarului arădean, regionalizarea nu este o temă de actualitate şi punerea acesteia în practică ar trebui să se amâne pentru moment. „Regionalizarea este o discuţie, însă formarea unor regiuni nu ar trebui să fie de actualitate. Judeţele ar trebui să rămână de sine stătătoare. Regiunile au mai existat doar în perioada comunistă şi şi-au dovedit ineficienţa. Această regionalizare ne este prezentată ca un lucru pozitiv, dar din toate analizele şi din discuţiile avute cu preşedinţi de consilii judeţene, aceste avantaje sunt doar pe hârtie”, spune deputatul Mihăiţă Calimente.
Acesta a ţinut să vină cu exemplul unui judeţ care în ultimii cinci ani a reuşit să atragă peste 50 de milioane de euro din fonduri europene, fără a face parte din vreo regiune. „Vă dau doar exemplul judeţului Caraş-Severin. Acest judeţ a reuşit să atragă, în ultimii cinci ani nu mai pu­ţin de 50 de milioane de euro, fără niciun fel de probleme”, mai apreciază deputatul arădean.
Calimente apreciază că trebuie văzute toate avantajele şi dezavantajele acestei regionalizări şi abia apoi ar trebui luată o decizie. Deputatul pune că dezavantajele sunt foarte multe. „Sunt foarte multe dezavantaje şi se prezintă un singur avan­taj. Mă întreb eu: câţi arădeni ar vrea să fie în Regiunea Timiş?”, conchide Mihăiţă Calimente.

Recomandările redacției