margi2În altă conjunctură, un meci dintre rivalele din orașele de pe Crișul Repede și Mureș ar fi aprins multe reflectoare, însă de această dată se va desfășura într-un trist anonimat. Atât FC Bihor cât și UTA și-au propus să revină acolo unde le este locul, iar întâlnirea direct din penultima rundă a sezonului ar fi trebuit să fie decisivă măcar pentru una dintre ele, însă combatantele au ajuns să-și dispute un insignifiant loc 4. În aceste condiții, nici suporterii celor două grupări din Vestul țării nu au un interes ridicat pentru o partidă menită să se joace pentru… praful de pe tobă.
Bineînțeles, cele două tabere încearcă să găsească motivații reale pentru disputa din această seară. În primul rând, ar fi vorba despre respectul pentru meserie, dar și de o așa-zisă revanșă în fața fanilor dezamăgiți. Bihorenii mai au două partide la dispoziție pentru asta, dar totul pleacă de la confruntarea cu „Bătrâna Doamnă”. „Pentru noi lucrurile sunt clare. Vrem să câștigăm ultimele două meciuri pentru a termina cu bine campionatul. Știu și eu că meciurile cu UTA sunt ceva mai speciale pentru orădeni, plus că ar mai fi și o așa-zisă miză a locului 4. Arădenii au un joc elaborat, destui fotbaliști cu talie, ce ne pot pune pro­bleme. Dar, dacă vom alerga și ne vom face jocul nostru avem șanse să câștigăm”, spune Marian Pană, antrenorul formației „roș-albastre”. Singura absență certă a bihorenilor este fundașul central Petrache, care acum două sezoane apăra culorile celor de la ACU Arad.
Și din Calea Aurel Vlaicu vin vorbe mari menite să responsabilizeze pe niște fotbaliști care au aflat din gura patronului Marțian că în proporție de 95% vor dispărea de la club. „În orice meci ai de câștigat și de pierdut. În plus, la fotbal, există miza victoriei. Nimănui nu cred că-i place să piardă când intră pe teren șă-și facă meseria pe care a ales-o. Fotbaliștii mai au ocazia să vorbească la Oradea, după ce au dezamăgit cu Maramureșul”, a afirmat Adrian Falub. Tehnicianul știe peste ce fel de adversar va da joi seara, la ultima apariție oficială a sezonului și va pregăti echipa în consecință de cauză.
„Bihorul are mulți jucători tineri talentați, ca Markuș, Florean sau Coroian dar și dintre cei experimentați care au jucat ani buni în Liga 1, ca Lazăr, Vasilache sau Bud. La câte goluri au marcate, orădenii ar fi trebuit să se bată lejer la promovare. Problema lor este că au luat destul de multe goluri. Cert este că Bihorul are unul dintre cele mai bune loturi din campionat. Ca individualități, poate sunt chiar cei mai buni, ca echipă, însă, așa și așa”, mai crede „principalul” arădenilor. Laso, Kovacevic și – probabil – Badea și Feussi sunt absențele „textiliștilor” la meciul din această seară (ora 18, în direct pe Digi Sport), de pe arena „Iuliu Bodola”.
Formații probabile:
FC Bihor: A. Popescu – Zanardini, Fl. Lazăr, Tînc, Fl. Pop – Florean, Selagea, Tîrnăcop, Vasilache – Bud, Mărkuş.
UTA: Amadio – Matei, Supic, Gligor – Bîrză, Mărginean, Siminic – Monac, Voiculeț, Capătă – Dosso.
Arbitri: Dorin Voina (Reșița) – Radu Despa și Cristian Lucaci (ambii di Baia Mare). Rezervă: Sorin Tarcea (Timișoara). Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara) și Cristinel Ristache (Reșița)
În această seară, de la ora 18, în cadrul etapei a 29-a a Ligii a II-a (seria de Vest) mai sunt programate meciurile: FC Maramureş – ACS Poli Timişoara, FC Argeş – FC Olt, CSM Râmnicu Vâlcea – Damila Măciuca. Partida FCM Târgu Mureş – Corona Braşov se dispută vineri, de la ora 18. Mioveni şi Luceafărul stau.

Recomandările redacției