baschetÎnfrângerea cu CSM Târgovişte nu le-a căzut deloc bine baschetbalistelor arădene, care nu doar că au cedat primul loc în Liga Naţională, dar acum au emoţii şi pentru locul doi. Pentru a fi sigure de această poziţie înainte de play-off, „galben-albastrele” sunt obligate să câştige derby-ul de diseară, ora 19,00 (direct Digi Sport), cu CSM Satu Mare.
După eşecul din cetatea Chindiei, atmosfera a fost ceva mai apăsătoare în tabăra arădeană, dar Brosovszky şi colegele ei vor să arate că ştiu să ges­tioneze şi momentele dificile. Iar meciul cu Satu Mare este ocazia perfectă, arădencele au de luat o revanşă după înfrângerea din tur. În plus, Univ. Goldiş ICIM conduce cu 2-1 la general în acest sezon, ca urmare a dublei victorii din Cupa României!
Americancele La Plante şi Wirth acuză uşoare probleme medicale, dar nu vor rata ultimul meci important din sezonul regulat. Dincolo, CSM-ul îşi joacă ultima carte de a mai spera la locul doi, obiectiv oricum greu de atins în condiţiile în care mai are de jucat cu liderul din Târgovişte. Sătmărencele plătesc tribut înfrângerilor destul de surprinzătoare cu Sepsi şi Alexandria, dar o victorie la Arad le-ar putea relansa în lupta la titlu. „Suporterii noştri susţin acum adevăratul examen, pentru că trebuie să fie alături de noi şi la greu, nu doar la bine. Am pierdut o bătălie, dar nu şi războiul, iar meciul cu Satu Mare este foarte important pentru noi, chiar vital, pentru că este în joc locul doi înainte de play-off. Le pregătim fanilor multe surprize, de aceea îi aşteptăm la sală în număr cât mai mare, pentru că este un moment important al campionatului”, spune managerul Marcel Urban.
Oficialii Universităţii Goldiş ICIM pregătesc pentru derby-ul de luni un spectacol presărat cu multe surprize, astfel că fanii arădeni sunt aşteptaţi la sală în număr cât mai mare. Mai exact, Centrul Judeţean de Voluntariat şi Univ.Goldiş ICIM demarează acţiunea intitulată sugestiv „Dăruieşte un zâmbet”, prin care vă invită la un gest mărunt, oferind o jucărie de pluş unor copii suferinzi. Foarte important, toţi cei care vor veni cu o jucărie de pluş la meci vor avea intrarea liberă! Toate aceste jucării vor fi aruncate în teren la fluierul de start al meciului, urmând să fie donate copiilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, secţia Pediatrie.
De asemenea, conducerea arădeană a pregătit şi surprize artistice, una la Imnul de Stat al României, care va fi cântat live de o elevă a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, în timp ce autorii Imnului ICIM-ului, Daniel Julean şi Nelu Pitic, vor fi şi ei la sală, pentru a interpreta melodia pe care fanii arădeni o adoră atât de mult. Suporterii sunt rugaţi, de asemenea, ca la intonarea Imnului de Stat, să ridice deasupra capului cartonaşele în formă de inimioară galben-albastre pe care le vor primi la intrarea în sală.
Federaţia Română de Baschet a de­legat o brigadă FIBA pentru meciul de luni, Laurențiu Grigoraș din Buzău și Alin Faur din Timişoara urmînd să împartă dreptatea sub panouri, în timp ce comisar va fi timişoreanul Radu Bucerzan.

Recomandările redacției