IMG_2693 IMG_2691 IMG_2706Ca în toată țara, ziua de 15 septembrie a fost o zi importantă pentru toată lumea, mai ales pentru cei mici, deoarece școlile și-au deschis iar porțile, după ce elevii și preșcolarii au avut o vacanță de vară binemeritată.
La Școala Gimnazială din Vîrfurile copiii și părinții s-au adunat în careu, în curtea școlii – profitându-se de o „fereastră“ fără ploaie – pentru a participa la tradiționala festivitate de deschidere a noului an școlar 2014-2015. Au participat și primarul comunei, Radu Giurgelea, reprezentantul Poliției locale, preotul paroh – care a și oficiat o slujbă de binecuvântare cu această ocazie.
Profesoara Dorica Dragoș, directoarea școlii i-a întâmpinat în primul rând cu urări de bun venit pe copii, după care a subliniat: „începutul de an școlar presupune în primul rând o întâlnire solemnă și festivă, dublată de o bucurie și o emoție pe care o simțim cu toții – elevi, părinți, cadre didactice. Pășim așadar în noul an școlar 2014-2015, pe care ni-l dorim cu toții mai bun, cu mai multe realizări, cu credința și speranța într-o lume mai bună“.
După cuvintele de deschidere directoarea a făcut și o serie de alte precizări. „La Școala Gimnazială din Vîrfurile noul an școlar debutează astăzi la fel ca întotdeauna, aducând cu sine câteva lucruri care rămân neschimbate: testări naționale – la clasele a II-a, a IV-a, a-VI-a și a VIII-a. Vă spun cu amărăciune că din cauza scăderii semnificative a numărului de elevi, Școala Primară din Măgulicea și-a închis porțile. Grupe de grădiniță și ciclu primar mai există doar în satele Avram Iancu, Lazuri și școala de centru din Vîrfurile. Avem o bună colaborare cu autoritățile și instituțiile locale – întotdeauna au fost alături de elevi, profesori și părinți. Un exemplu de sprijin necondiționat l-a oferit Composesoratul din satul Lazuri prin bunăvoința și sprijinul financiar și al căruia s-a renovat clădirea Școlii Primare din Lazuri“.
Prezent la festivitate, primarul Radu Giurgelea a subliniat printre altele: „totdeauna am apreciat deosebita muncă a cadrelor didactice de pe raza comunei dar și eforturile copiilor cărora trebuie să le acordăm atenția care o merită și pentru care trebuie să avem cea mai mare deschidere. Am fost și voi fi mereu alături de școală – în general vorbind și de nevoile acesteia. De exemplu în următoarea perioadă vom face un nou adăpost pentru lemnele de foc utilizate la încălzire. Ori de câte ori aveți nevoie de sprijinul meu și al Primăriei, la mine veți avea ușa deschisă, cum se spune. Urez tuturor: elevi și ca­dre didactice numai succes în noul an școlar“ – a încheiat edilul.

Recomandările redacției