trafic de persoane
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au depistat două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani.
Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada martie 2013-martie 2014, un bărbat ar fi recrutat, transportat şi adăpostit, din România în Franţa, patru persoane, din judeţul Arad. Prin inducere în eroare, ar fi exploatat victimele, prin obligarea la munci sau îndeplinirea unor servicii (săpături în pământ pentru identificare şi extragerea de materiale feroase) ori cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, sănătate, salarizare şi securitate.
„Aceste activităţi au avut drept scop obţinerea de bani de către victime. Sumele erau transferate de către bănuit, din Franţa în România. Cu aceşti bani, cel în cauză ar fi achiziţionat un imobil pe numele concubinei sale. La data de 16 iulie a.c., a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului şi au fost puse în executare două mandate de aducere. În urma percheziţiei, au fost ridicate bunuri şi înscrisuri şi a fost indisponibilizat un autoturism. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi spălare de bani”, preciza Inspectoratul General al Poliţiei Române.
La acţiune au participat şi poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, în cooperându-se cu autorităţile competente din Franţa şi S.R.I.

Recomandările redacției