Orice cadou i-ai lua iubitului tău de Ziua Îndrăgostiţilor, oricât te-ai pregăti pentru o cină romantică acasă sau în oraş, desertul de la final e cel care merge la inimă şi impresionează. Reţetele sunt gustoase, simplu de făcut, au efect afrodiziac, iar dacă îl pregăteşti tu, cu siguranţă îţi vei da gata partenerul, scrie Click.
Clătite deosebite
Ingrediente: două linguri cremă de brân­ză, un sfert de cană de smântână şi tot atât de unt, o cană mare de lapte, una de cacao, 2 linguri de zahăr, două căni de făină, o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi tot atât praf de copt, 2 ouă, 2 linguriţe de colo­rant ali­mentar roşu, miere, formă de inimă, pentru coacere.
Mod de preparare: se mixează crema de brânză, smântâna, zahărul şi 3 linguri de lap­te şi se dă de-o parte. Apoi se se bat şi se amestecă restul ingredientelor până rezultă un aluat subţire. Se încinge tigaia, se pune puţin unt, iar aluatul se toarnă în formă, în strat subţire. Clătitele se servesc cu sirop de arţar şi cu crema de brânză şi smântână.
Iaurt cu cereale şi căpşuni
Ingrediente: o cutie de iaurt grecesc, cereale integrale şi căpşuni proaspete.
Mod de preparare: mixează iaurtul cu o parte din fructe, pentru a obţine o spumă rozalie. Separat, mixează câteva căpşuni. Alternează, într-un pahar sau într-un bol transparent, un strat de iaurt, unul de cereale şi unul de piure de căpşuni.
Prăjitură gata în câteva minute
Ingrediente: 75 g ciocolată neagră, 50 g unt nesărat, 2 ouă, 50 g zahăr, 50 g făină, ju­mătate de linguriţă de praf de copt, 50 g ci­re­şe dintr-o conservă, plus două linguri din suc.
Mod de preparare: amestecă într-un bol ciocolata topită, untul, ouăle şi zahărul, adau­gă făina, praful de copt, cireşele şi sucul de cireşe. Unge cu unt două căni care rezistă la cuptorul cu microunde şi pune în ele ames­tecul obţinut. Dă la cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, la putere maximă.
Căpşuni în ciocolată
Ai nevoie de 175 g ciocolată neagră, 100 g ciocolată albă şi circa 20 de căpşuni. Acestea se spală şi se usucă, iar ciocolata se topeşte la abur. Căpşunile se ţin de codiţă şi se înmoaie în ciocolata neagră, apoi se pun pe hârtie de copt. Se presară în zig-zag ciocolată albă, apoi se dau la frigider să se întărească.

Recomandările redacției