parlamentari 1Parlamentarii au o perioadă de „respiro” legislativ în această săptămână, având în vedere sărbătoarea de 1 Mai, dar şi cea de Paşte. Practic, vacanţa presupune doar inactivitatea la Parlament, nu şi în colegiile pe care le reprezintă aceştia în legislativul de la Bucureşti.
Întrebaţi despre activităţile pe care le vor derula în această săptămână, aleşii noştri susţin că au o agendă relativ încărcată. Deputatul Claudia Boghicevici spune că are programate două runde de audienţe, una având loc ieri, iar cealaltă este programată în cursul zilei de joi. De asemenea, aceasta are programate acţiuni de curăţenie în Cartierul Aurel Vlaicu, alături de mai mulţi voluntari. „Prin aceste acţiuni dorim să ajutăm Primărie în acţiunile de curăţenie pe care le derulează. Îmi doresc ca şi locuitorii acestui cartier să vină alături de noi pentru a înfrumuseţa zona. De asemenea, în ziua de 1 Mai am programată o întâlnire cu colegii de partid şi din colegiul meu parlamentar. Nu pot să nu menţionez faptul că joi vom avea o acţiune împreună cu tinerii din biserica din Subcetate. Alături de elevii de la Sabin Drăgoi vom încondeia ouă de Paşte ca în Bucovina. În acest sens va fi alături de noi o persoană din Vladimirescu una care mai păstrează această tra­diţie”, spune Claudia Boghicevici.
Deputatul Flavius Măduţa spune că în această perioadă va avea o activitate susţinută în teritoriu. Acesta se va împărţi între audienţele la cabinetul parlamentar şi ajutorarea unor familii de nevoiaşi din municipiul Arad. „Faptul că avem aceas­tă perioadă de inactivitate la Bucureşti nu înseamnă că nu muncim. Eu unul am programate întâlniri cu arădenii pentru a le asculta problemele cu care se confruntă. Pe lângă acestea voi participa la o acţiune, împreună cu alţi colegi din PSD, prin care vom da pachete unor familii nevoiaşe din Arad. Sunt multe cazuri de oameni cu probleme, pe care le-am identificat, iar pentru acestea vom face pachete având în vedere faptul că se apropie Paştele”, a declarat deputatul Flavius Măduţa.
Parlamentarul PP-DD Ştefan Dalca va străbate judeţul în colegiul pe care îl reprezintă, dar şi în afara acestuia. Deputatul are programate întâlniri cu cetăţenii, cu reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi cu reprezentanţi ai partidului. „Programul meu în această perioadă este unul încărcat. Voi reveni la Bucureşti în 7 mai, atunci când este programată şedinţa de plen. În această perioadă am programate întâlniri cu cetăţenii din colegiul meu, cu primari şi viceprimari vizavi de problemele administrative pe care le au. De ase­menea voi fi prezent la Petriş, deşi nu este la mine în colegiu. Aici oamenii se plâng de faptul că sunt invadaţi de ţânţari şi nu ştiu ce soluţie să găsească. Voi merge acolo şi voi avea discuţii cu cetăţenii şi cu autorităţile vizavi de această problemă”, ne-a declarat deputatul Ştefan Dalca.

Recomandările redacției