Primele luni ale anului 2019 au destinaţiile lor pentru tu­riştii care îşi progra­mează călătoriile de după sărbători şi vor să înceapă anul fie vizitând locuri celebre în afara sezonului de vârf, fie încercând să caute zone în care clima oferă un alt fel de iarnă, relatează Mediafax.
Cine caută căldură pentru o vacanţă de iarnă în Europa se uită în primul rând la Insulele Canare. Gran Canaria şi Tenerife sunt cele mai căutate destinaţii dintre cele şapte insule, celebre pentru viaţa de noapte, dar cei care preferă spectacolul naturii au şi coasta semi-deşertică din Furteventura.
Lisabona continuă să se numere prin­tre atracţiile turismului din ultima peri­oadă, mai ales că în timpul anotimpului rece fluxul de vizitatori este ceva mai blând decât în iulie sau august. Scena culinară din zonă şi posibilitatea de a vizita într-o singură zi Cascais, Estoril şi cel mai vestic punct al Europei continentale, la Cabo da Roca din Sintra, sunt numai c­â­teva dintre atracţiile cu care sunt răsplătiţi cei care vor să petreacă iarna într-o ţară cu temperaturi cuprinse între 8 şi 15 grade Celsius.
Praga este cunoscută mai mult ca o destinaţie de vară. Cu toate că temperaturile abia coboară sub 0 grade în ianuarie, vântul care bate destul de puternic face să fie resimţită mult mai acut coborârea temperaturii. În acelaşi timp, iarna preţurile de cazare scad până spre jumătate iar principalele atracţii din zonă sunt mult mai puţin aglomerate.
Preţurile sunt mai mici decât în restul anului şi la Roma în ianuarie. Cu toate aces­tea, haosul de pe străzile Cetăţii Eterne nu este nici pe departe cel de peste vară, iar temperatura este printre cele mai blânde de pe continent cu minime de 4 grade celsius şi maxime de 13.
La Istanbul, temperaturile se înca­drea­ză între minime de 3 grade şi maxime de 9, dar fosta capitală imperială îşi păstrează ritmul alert şi pentru cei mai mulţi dintre străini. Preţurile de cazare coboară în această perioadă până la 16 euro pentru două persoane într-un hotel de 3 stele sau 21 de euro într-unul de 4 stele.

Recomandările redacției