UPDATE:  Procurorii DNA timișoreni au reținut în noaptea zilei de luni spre marți opt persoane pentru pretinse fapte de corupție, în formă directă sau a complicității, legat de ancheta în care sunt vizați mai mulți membri ai PSD.

A fost reținut și Mircea Lucaciu, una dintre faptele pentru care este cercetat fiind aceea de trafic de influență pe lângă președintele organizației PSD Arad, Dorel Căprar. Totodată, Lucaciu i-ar fi dat 1.500 de lei lui Dorel  Căprar pentru a beneficia de influența șefului filialei PSD Arad.

 

Dosarul în care au fost deja reţinute opt persoane şi în care parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa şi Ionuţ Chiseliţa sunt suspecţi, cuprinde interceptări şi detalii despre războaiele purtate între filialele PSD din regiune pentru a-şi impune oameni la DRDP.

În dosar sunt numeroase discuţii despre războiul pornit între filialele PSD din Arad, Timiş şi Caras Severin pentru a-şi impune oamenii în funcţii de conducere, mare luptă dându-se PSD Arad şi cei de la Caraș Severin, informează Press Alert.

Conform unor surse, Cristian Ispravnic, susţinut de conducerea PSD Arad, a fost cel care s-a impus şi a dictat toate mişcările de personal în cadrul DRDP Timişoara.

Unul dintre cazurile investigate de procurori a fost trucarea concursului pentru angajarea lui Vasile Baetan, nașul deputatului PSD de Arad Florin Tripa. Baetan a fost condamnat, în 2013, la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a cerut șpagă 1.500 lei unui camionagiu.

Anchetatorii au interceptat o discuţie în care Cristian Ispravnic l-a sunat pe Baetan şi l-a chemat să-i dea subiectele pentru concurs. Pentru a fi siguri că nașul parlamentarului nu va avea contracandidaţi, anunţul pentru organizarea concursului a fost postat pe site-ul DRDP Timişoara la o zi după susţinerea probelor, dar cu dată din ziua concursului.

Ancheta DNA Timişoara a început, în iarna acestui an, de la denunţul unei angajate care lucra în vamă Nădlac 2 şi care a reclamat că i se cerea lunar o taxă de către şefi pentru a rămâne la cântărirea camioanelor. Printre cei care încasau taxa de protecţie era şi Elisabeta Miutescu, cea care a cerut celor de la AC/DC spaga, în 2010, pentru a permite camioanelor cu echipamente să iasă din ţară.

În sarcina acesteia, procurorii au reţinut nu mai puţin de 36 de acte materiale de luare de mită. La percheziţia efectuată în vila acesteia, anchetatorii au descoperit adevărate magazine şi o grămadă de valori, conform aktual24.ro. 

În locuinţa au fost găsite, pe lângă un pistol cu gaze care avea seria ştearsă pus într-o cutie de parfumuri, nu mai puţin de 16 ceasuri Rolex, aproape 12.000 euro şi peste 10.000 lei.

Recomandările redacției