penitenciarBătrânii aflaţi la Centrul de Îngrijire şi Asistare Vârstnici din Calea Bodrogului au avut parte o vorbă bună şi o mângâiere din partea femeilor private de libertate din cadrul Penitenciarului Arad.
Timp de câteva ore, aceste 14 femei, repartizate în regimul de executare deschis şi semideschis, au susţinut un program de cântece şi poezii şi au oferit persoanelor de la Centrul de Îngrijire şi Asistare Vârstnici mărţişoare şi felicitări confecţionate în cadrul programului de valorificare a aptitudinilor artistice. „Această acţiune se înscrie în demersul instituţiei penitenciare de a crea oportunităţi pentru persoanele private de libertate de a se raporta util comunităţii căreia aparţin, de a valorifica deschiderea spre comunitate a persoanelor aflate în perioada pre-liberatorie, respectiv de a diminua stigmatul social care poate apărea ca urmare a executării unei pedepse privative de libertate. Participarea activă a indi­vi- dului la viaţa comunităţii este condiţionată de conştientizarea şi asumarea valorilor şi a normelor acceptate social, de asimilarea experienţei sociale şi dezvoltarea unor competenţe specifice, care să îi ajute pe indivizi să se comporte ca membri responsabili ai unui grup social, să îndeplinească anumite roluri sociale”, a precizat Eduard Magold, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad.
Astfel, Penitenciarul Arad urmăreşte să implice persoanele private de libertate în activităţi utile comunităţii, pentru întărirea atitudinii pozitive a acestora faţă ajutorarea unor categorii aflate în dificultate, în mod dezinteresat.

Recomandările redacției